banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τιραμισου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 6 κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ.

Για την κρέμα:
  • 500 γρ. mascarpone
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 φλυτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 70 γρ. κονιάκ
  • κακάο


Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη συγχρόνως, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Γεμίζουμε μια σακούλα με ίσιο κορνέ και φτιάχνουμε μικρα μπαστουνάκια μήκους 10-12 εκ. πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδισουν αρκετά.

Για να πετύχουμε καλύτερο σχήμα και ωραίο πάχος είναι προτιμότερο να τα φτιάχνουμε στις ειδικές φόρμες των σαβαγιάρ, μεταλλικές ή σιλικόνης. Τα διατηρούμε κλεισμένα αεροστεγώς σε κουτί στο ψυγείο ή εκτός έως και 15 ημέρες.

Για την κρέμα:

Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σʼ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια.

Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με το κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • γάλα
  • κονιάκ
  • κρασί
  • κακάο
  • σαβαγιάρ
  • μασκαρπόνε

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • γάλα
  • κονιάκ
  • κρασί
  • κακάο
  • σαβαγιάρ
  • μασκαρπόνε

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία