μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κοτοπουλο με ρυζι και εσπεριδοειδη στη γαστρα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 μικρό κοτόπουλο
  • 2 κούπες ρύζι σπειρωτό
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι και 1 γκρέηπφρουτ(σε οποία αναλογία θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • κολίανδρο(σκόνη η φρεσκοτριμμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.

Το βάζουμε στη γάστρα και αφού έχουμε κόψει το σκόρδο σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές, τις μπιγουμε σε διάφορα μέρη της κότας. Προσθέτουμε το χυμό από τα εσπεριδοειδή και 1 ποτήρι από το ζουμί που το βράσαμε.

Στο μεταξύ ψιλικόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στη γάστρα. Βάζουμε το ρύζι και τέλος προσθέτουμε και το λάδι. Αλατίζουμε,πιππερωνουμε και βάζουμε και λίγο κολίανδρο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ρουφήξει το ρύζι το ζουμί. Τέλος, βγάζουμε το καπάκι, γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και το αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το ρύζι και να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • κολίανδρος
  • κοτοπουλο
  • πορτοκάλι
  • ρύζι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία