εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | ευκολο γλυκο με ζελε | ψητες μελιτζανες | χαλβας πολιτικος συνταγη | μους απο χαλβα | ελληνικος χαλβας συνταγη | πολιτικο εκμεκ | σαλτσα κοτοπουλο
Συνδεση

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τυροπιτακια

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/tyropitakia_201002152337054b79da

Οδηγιες

Υλικά:

Ζύμη:

  • 1 μικρό κεσέ γιαούρτι παραδοσιακό (αφαιρούμε την πέτσα)
  • 1 κεσέ ελαιόλαδο
  • 1 κεσέ τυριά τριμμένα (κεφαλοτύρι και ένταμ)
  • 4 κεσέδες φαρινάπ


Γέμιση:
  • 2 μεγάλα ή 3 κανονικά αυγά
  • 1/2 κιλό φέτα
  • φρέσκο δυόσμο και ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Από πάνω:
  • αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι
  • σουσάμι
Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε καλά.

Φτιάχνουμε τη γέμιση σε ένα άλλο μπολ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Ανοίγουμε πιτούλες με τη ζύμη και προσθέτουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τα πιτάκια, αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σημείωση: Μπορεί η ζύμη να σας παιδέψει λίγο γιατί "ανοίγει" λόγω των τυριών που έχει μέσα αλλά είμαι σίγουρη ότι με λεπτούς χειρισμούς θα τα καταφέρετε. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει, είμαι σίγουρη.

Τρώγονται ζεστά ή κρύα..

Λατρεμένο σνακ για παιδιά και μεγάλους..

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • κεφαλοτύρι
  • αυγό
  • ένταμ
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • σουσάμι
  • φαρίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • κεφαλοτύρι
  • αυγό
  • ένταμ
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • σουσάμι
  • φαρίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία