banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τουρτα μηλου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 110 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 φακελάκια βανιλινη
  • 110 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 170 ml. λικέρ
  • 800 γρ. ξυνόμηλα
  • 150 ml. χυμό μήλου
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου για βράσιμο
  • βανίλια
  • 250 ml. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Χτυπάμε το βούτυρο, 110 γρ. ζάχαρη, 1 πακέτο βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε, ρίχνουμε σταδιακά και 70 μλ. από το λικέρ.

Βάζουμε την ζύμη μας σε μια φόρμα (26 cm) με λαδόκολλα και την ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Με 20 γρ. ζάχαρης, 75 ml. Από τον χυμό, την κανέλα και τη βανιλίνη βράζουμε για 5 λεπτά. Το ένα φακελάκι κρέμας το διαλύουμε στα αλλά 75 μλ. χυμού και το ρίχνουμε στα βρασμένα μήλα. Το αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά να βράσει, τα μήλα να είναι μαλακά, αλλά να μην έχουν λιώσει.

Βάζουμε σε ένα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.

Βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνη να μαλακώσει. Ανακατεύουμε 250 ml. γάλα και 50 γρ. zάχαρης με το άλλο φακελάκι άνθος αραβοσίτου. Tο βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 100 ml. από το λικέρ.

Βάζουμε την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα (να έχει κρυώσει η κρέμα) και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει όλη η κρέμα.

Βάζουμε ένα δαχτυλίδι γύρω από το παντεσπάνι και ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα.

Απλώνουμε την κρέμα από πάνω.

Αφήνουμε το γλυκό μερικές ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα να κρυώνει.

Σερβίρετε με σαντιγύ και κομμάτια σοκολάτας.

Το γλυκό είναι καλύτερα να το φτιάξουμε μια μέρα πριν, γιατί πρέπει να κρυώσει καλά!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • μήλο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • σαντιγή
  • αυγό
  • γάλα
  • λικέρ
  • σοκολάτα
  • ζελατίνα
  • βανίλινη

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Ναι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • μήλο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • σαντιγή
  • αυγό
  • γάλα
  • λικέρ
  • σοκολάτα
  • ζελατίνα
  • βανίλινη

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία