μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Frankfurter Kranz

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά: Για το κέικ:

  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • λιγο αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου για βράσιμο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακό
Θα χρειαστείτε ακόμη:
  • 13 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • κερασάκια γλασέ για το στόλισμα
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ στρόγγυλη.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλατι, και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατέψουν.

Ανακατευουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε, επειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπαμε μεχρι να ενωθούν καλα ολα τα υλικα.

Βαζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτα (καντε το τεστ με το μαχαίρι). Το αφήνουμε να κρυώσει.

Καθώς θα ψήνετε το γλυκό, φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και τα 100 γρ. ζάχαρης.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

Το μαλακό βούτυρο (350 γρ), το χτυπαμε στο μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την κρύα πλέον κρέμα.

Λιώνουμε το βούτυρο (13 γρ) με την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, μεχρι να καλυφθούν απο την καραμέλα.

Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολα να κρυώσουν (αν ενωθουν μεταξυ τους τα σπάμε με τα χερια ή το γουδί).

Κόψτε το γλυκό σε 2 μέρη ετσι ώστε να έχετε 3 παντεσπάνια.

Βάλτε λίγη από την κρέμα σε ένα κορνέ. Αλείψτε το πρωτο παντεσπάνι με κρέμα, βάλτε το δευτερο παντεσπάνι και απλώστε ακόμη μια φορά κρεμα.

Τέλος βάλτε και το τελευταίο παντεσπάνι και καλυψτε το κι αυτό με κρεμα. Όση κρέμα περισέψει την αλείφουμε στο εξωτερικό μέρος του κέικ.

Στολίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και με το κορνέ κάνουμε ροζέτες τις οποίες στολίζουμε με τα κερασάκια γλασέ.

Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • γάλα
  • γλάσο
  • αμύγδαλο
  • κεράσι
  • καραμέλα
  • κορν φλάουρ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • γάλα
  • γλάσο
  • αμύγδαλο
  • κεράσι
  • καραμέλα
  • κορν φλάουρ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία