γλυκο σταφυλι | ποτο ροδι βεφα | τηγανια χοιρινη αργυρως | spear ribs syntagi | sintages me kotopoulo k piperies | πενες στο φουρνο αργυρω | γλυκο με νουτελα | μπιφτεκια με κιμα | πως να κανω λικερ πορτοκαλι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπανακοπιτα

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/spanakopita_200912061954264b1c0b

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό φύλλα χωριάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 500 γρ. κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. φέτα τυρί σε κομματάκια
  • 2 αβγά
  • ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
  • 4 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. ρύζι
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

Εάν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο:

Σε βαθύ τηγάνι τοποθετούμε το σπανάκι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο πάγος και πιει τα νερά του.

Προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας.

Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το ρυζάκι(σούπας), την κρέμα γάλακτος η γάλα, τα αβγά και με προσοχή το αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή και πιπέρι όσο θέλουμε.

Εάν το σπανάκι είναι φρέσκο:

Το πλένουμε καλά, το κόβουμε σε κομματάκια μικρά. Το βάζουμε σε λεκάνη, πασπαλίζουμε με αλάτι, το ανακατεύουμε με τα χέρια και το αφήνουμε για 1/2 ώρα.

Το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε άλλη λεκάνη. Προσθέτουμε όλα τα ανωτέρα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια:

Αλείφουμε εν ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα-ένα με λάδι. Ρίχνουμε την γέμιση, την απλώνουμε σε όλο το ταψί ώστε να έχει το ίδιο πάχος διπλώνουμε τα φύλλα πού εξέχουν προς τα μέσα, τα αλείφουμε με λαδάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα (αλείφουμε και αυτά με λαδάκι ένα-ένα).

Κόβουμε τα φύλλα πού εξέχουν και χαράζουμε απαλά με μαχαίρι (ή με ψαλίδι κόβουμε με προσοχή τα φύλλα) όχι μέχρι κάτω σε κομμάτια.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • ρύζι
  • άνηθο
  • κεφαλογραβιέρα
  • σπανάκι
  • μάραθος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • ρύζι
  • άνηθο
  • κεφαλογραβιέρα
  • σπανάκι
  • μάραθος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία