μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τζατζικι κλασικο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή 10 φίλα δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση:

Σε 1 μπολ αλατίζουμε τα τριμμένα αγγούρια και τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Μετά τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά, πιέζοντας τα ελαφρά με την παλάμη μας.

Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά, και ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι, ξανά ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι, τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά και μετά είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.

Σερβίρισμα:

Σε ένα πιάτο αδειάζουμε μια ποσότητα τζατζίκι, το στρώνουμε με ένα κουτάλι, το στολίζουμε με μια μαύρη ελιά και ρίχνοντας λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αγγουρι
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • άνηθο
  • ξύδι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αγγουρι
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • άνηθο
  • ξύδι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. FAQ
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία