μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η (γ)καρμποναρα του φοιτητη

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για δυο μερίδες:

  • 1/2 σακουλάκι μακαρόνια
  • 4 τυράκια "La vache qui ri" (Λα Βας Κυρί)
  • 1/3 παρίζα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 70 γραμ. τριμμένο άσπρο τυρί (πχ. γραβιέρα Νάξου)
Κόστος:
  • 1 σακουλάκι μακαρόνια: 1 ευρώπουλο
  • 1 κουτάκι Λα Βάς Κυρί (8 τεμάχια): 1,5 €
  • 1 παρίζα: 2 €
  • 150 γραμ τριμμένο τυρί: 1,5 €
Σύνολο 6 € για 4 μερίδες (τα υλικά που αναφέρονται είναι για 2 μερίδες)

Προετοιμασία:

Λοιπον,

Αγγαρεύετε έναν -π.χ. τον γείτονα- να σας πλύνει μια κατσαρόλα, ένα κουτάλι, ένα πιρούνι και δυο πιάτα (το δεύτερο πιάτο για ξεκάρφωμα), στα οποία έχουν φτιάξει το σπιτικό τους κάθε είδους οργανισμοί. Αν αυτοί σας ζητήσουν άσυλο, πείτε στο φίλο σας να χρησιμοποιήσει καυτό νερό. Αν διεκδικούν εκλογικά δικαιώματα, τότε πείτε του πριν τα πλένει να βράσει μέσα στην κατσαρόλα νερό και να ρίξει τα μαχαιροπίρουνα μέχρι να ξεκολλήσουν από τα σκεύη οι επαναστάτες μικροοργανισμοί.

Αφού ο φίλος σας τελειώσει με το πλύσιμο, διώξτε τον για να μην σας φάει το φαί και ξαναφωνάξτε τον όταν αντιληφθείτε ότι κατεβαίνει να πετάξει τα σκουπίδια του. Τότε δώστε του να πετάξει και τα δικά σας.

Επί του μαγειρέματος:

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ μην καείτε στο σουρωτήρι. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα προσθέτοντας μια κουταλιά βιτάμ. Ανακατεύετε. Τα τοποθετείτε πάλι στο σουρωτήρι και τα αφήνετε εκεί μέχρι να φτιάξετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα (έτσι δεν θα λερώσετε δυο κατσαρόλες ;)

Σαλτσα:

Ρίχνετε στην κατσαρόλα μισό ποτήρι νερό και τα τεμάχια λα βας κυρί. Τα ανακατεύετε 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνουν ομοιογενές μίγμα.

Στη συνέχεια ρίχνετε την πάριζα. Ανακατεύετε λίγο.

Τέλος: Σχεδόν έτοιμο! Ρίχνετε τα μακαρόνια ξανά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύετε.

Ρίχνετε το τριμμένο τυρί, για να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια. Ανακατεύετε γρήγορα.

Ρίχνετε φρέσκο πιπέρι το οποίο έχετε δανειστεί από το γείτονα φίλο σας.

Μπορείτε να ρίξετε κι άλλα μπαχάρια, θέμα καθαρά υποκειμενικό και γείτονα.

Βουαλά!!

Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά!

Π.Σ. Σερβίρεται με κουναβόνερο..

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • γραβιέρα
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • βιτάμ
  • πάριζα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • γραβιέρα
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • βιτάμ
  • πάριζα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία