banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ονειρεμενο ρολο με φραουλες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα και για τη γέμιση
  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα φράουλας
  • 250 γρ. φράουλες
Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το παντεσπάνι. Αλείψτε ένα ταψί του φούρνου ή έν jelly roll ταψί, με διαστάσεις 30 x 26 εκ. με λίγο βούτυρο και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο, 15' περίπου. Κοσκινίστε το αλεύρι μέσα στο μπολ και χτυπήστε στην πολύ χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα ή ανακατέψτε το απαλά με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ενσωματωθεί στα χτυπημένα αυγά.

Προσθέστε το ζεστό νερό, λίγο - λίγο, ανακατεύοντάς το απαλά, ώστε να ενσωματωθεί, προσέχοντας όμως να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και λειάνετε την επιφάνειά του με μια μεταλλική σπάτουλα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, 10' - 12'.

Βγάλτε το από το φούρνο κι αναποδογυρίστε το επάνω σε πετσέτα καλυμμένη με λαδόχαρτο, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλήστε προσεχτικά το επάνω λαδόχαρτο και τυλίξτε το παντεσπάνι με την πετσέτα και το νέο λαδόχαρτο απαλά σε ρολό, όσο ακόμη δεν είναι πολύ ζεστό. ΄Ετσι το παντεσπάνι δε θα σπάσει όταν το γεμίσετε. Αφήστε το, ώσπου να κρυώσει εντελώς.

Στο μεταξύ, πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τις σε λεπτά φετάκια. Φυλάξτε μερικά όμορφα φετάκια για το γαρνίρισμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Για να στέκεται καλύτερα η σαντιγύ, προσθέστε 1/2 φακελάκι βελτιωτικό για σαντιγύ, πριν τη χτυπήσετε. Φυλάξτε τη στο ψυγείο.

Ξετυλίξτε το ρολό, αλείψτε το με τη μαρμελάδα, αφού πρώτα τη ζεστάνετε να μαλακώσει, καλύψτε με τα 2/3 σαντιγύ και τα φετάκια φράουλας. Τυλίξτε και πάλι απαλά σε ρολό και μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγύ και τα φετάκια φράουλας που κρατήσατε. Φυλάξτε το γλύκισμα ακάλυπτο στο ψυγείο. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη, λίγο πριν το σερβίρετε.

Διατηρείται 2 ημέρες, ακάλυπτο στο ψυγείο.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • σαντιγή
  • αυγό
  • μαρμελάδα
  • φράουλα
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • σαντιγή
  • αυγό
  • μαρμελάδα
  • φράουλα
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία