banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γιγαντες Φουρνου Πηλιορειτικοι της Λινας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 σακουλάκι φασόλια γίγαντες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη και πράσινη)
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 300 γραμ. φέτα (τριμμένη)
  • 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πράσινο ή λευκό πιπέρι
  • ρίγανη
Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φασολιά και τα βάζουμε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες ή περισσότερο).

Βράζετε τα φασόλια σε νερό αρκετά καλά, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, βράστε τα για 50ʼ.

Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το λουκάνικο.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το κέτσαπ και το μαϊντανό.

Αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε ένα ταψί ή πυρέξ. Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο αλάτι αφού ρίχνετε στα φασόλια επιπλέον τους κύβους λαχανικών και τα λουκάνικα θα αφήσουν το αλάτι τους..

Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).

Όταν είναι έτοιμο, καλύψτε τα φασόλια με την φέτα, τις υπόλοιπες ροδέλες πιπεριάς, τον μαϊντανό και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο λευκό ή πράσινο πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.

Σημείωση: Φυσικά, αν στο βράσιμο ή το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσετε νερό κάντε το αλλά φροντίστε να είναι βραστό (χρησιμοποιήστε αν θέλετε βραστήρα) για να μην διακόψει την βράση.

Λίνα

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μελιτζάνα
  • μαϊντανός
  • λουκάνικo
  • ρίγανη
  • κέτσαπ
  • φασόλια
  • κρασί
  • βραστά
  • λάχανο
  • γίγαντες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μελιτζάνα
  • μαϊντανός
  • λουκάνικo
  • ρίγανη
  • κέτσαπ
  • φασόλια
  • κρασί
  • βραστά
  • λάχανο
  • γίγαντες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία