banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ο Μουσακας του παπατρεχα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Η γεύση του είναι υπέροχη, είναι πιο πλούσιος σε υλικά (μπαχάρια) και διαφέρει στον τρόπο παρασκευής από άλλες συνταγές. Το υλικά που σας δίνω είναι για ένα μέτριο πυρέξ, για μεγαλύτερο ή μικρότερο αυξομειώστε ανάλογα.

Υλικά:

  • ½ κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες ροδέλες πάχους ενός πόντου (περίπου)
  • 4 κολοκύθια κομμένα κατά μήκος
  • 4 μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή σάλτσα πελτέ
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο αν είναι καλοκαίρι ή ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αν είναι χειμώνας
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτί σκόνη μπεσαμέλ
  • 1 λιτρο γάλα φρέσκο η εβαπορέ αραιωμένο
  • λάδι
  • ξύδι
  • αλάτι
  • ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι
  • κανέλα τριμμένη
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ελάχιστο γαρίφαλο
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι νερό μαζί με ένα κρασοπότηρο ξύδι και βυθίζουμε μέσα της μελιτζάνες για να ξεπικρίσουν - πάνω από μια ώρα. Για να μην επιπλέουν βάλτε από πάνω τους ένα πιάτο με ένα βάρος.

Σε ένα άλλο λεκανάκι βάλτε τα κομμένα κολοκύθια, αλατίστε τα και αφήστε τα στο ψυγείο πάνω από 30ʼ.

Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια τον κιμά, μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια, το μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη και ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα μισά υγρά - 8ʼ περίπου (ανάλογα με την ένταση της φωτιάς).

Σε ένα τηγάνι με λάδι φοβερίζουμε τις πατάτες, απλώς να πάρουν λίγο χρώμα και στην συνέχεια τις στρώνουμε στο Πυρέξ.

Στο ίδιο λάδι κάνουμε και τα κολοκύθια, αφού πρώτα τα στραγγίσουμε από το νερό που θα έχουν βγάλει, και μετά τα στρώνουμε στο πυρέξ πάνω από τις πατάτες. Με την βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε από πάνω τον μισό κιμά.

Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες σφίγγοντας καλά μέσα στην χούφτα μας για να φύγουν τα υγρά όλα και στην συνέχεια τις περνάμε και αυτές από το τηγάνι και τις στρώνουμε στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο κιμά μαζί με την σάλτσα του.

Το λάδι που περίσσεψε από το τηγάνι δεν το χρησιμοποιούμε.

Στην συνέχεια σε ένα μίξερ χτυπάμε το γάλα με την σκόνη μπεσαμέλ, όταν αρχίσει να σφίγγει ρίξτε την παρμεζάνα και ελάχιστο μοσκοκάρυδο, συνεχίστε για λίγα δευτερόλεπτα το χτύπημα - τη θέλουμε ρευστή (αν σας σφίξει προσθέστε γάλα). Τη στρώνουμε και αυτή στο πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο για 45ʼ στους 150 ή μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα της μπεσαμέλ.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τον μουσακά να κρυώσει λίγο, στην συνέχεια τον κόβουμε σε μερίδες και με την βοήθεια μιας σέσουλας, προσέχοντας μην τον διαλύσουμε, τον τοποθετούμε στο πιάτο και το προσφέρουμε.

Τον συνοδεύω με τυρί φέτα η τυροκαυτερή σαλάτα.

Μια παγωμένη μπύρα ή μια Δεμέστιχα παγωμένη ταιριάζει όπως πρέπει.

Θετικά: πεντανόστιμο πιάτο και χορταστικό, τρώγεται γρήγορα και δίνει πολλά εύσημα σε αυτήν ή αυτόν που το μαγείρεψε.

Αρνητικά: χρονοβόρο, κανονικά έπρεπε να το λένε μαγείρισσα μπαλτή, δαπανηρό, αφήνει στην κουζίνα πολλά σκεύη για πλύσιμο.

Καλή επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • μελιτζάνα
  • πατάτα
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • μαϊντανός
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • δυόσμος
  • παρμεζάνα
  • ξύδι
  • μοσχάρι
  • γαρύφαλλο
  • μπύρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • μελιτζάνα
  • πατάτα
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • μαϊντανός
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • δυόσμος
  • παρμεζάνα
  • ξύδι
  • μοσχάρι
  • γαρύφαλλο
  • μπύρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία