μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | ευκολα καπκεικς | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Προσκοπικο Gourmet

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Στους προσκόπους (μιας και στις εκδρομές φτιάχναμε συχνά "πατάτες στην χόβολη" (στάχτη για όσους δεν γνωρίζουν), είχα καθιερώσει την εξής πατέντα (είχα απο μικρός το μικρόβιο!):
Μετά το ψήσιμο της πατάτας στην στάχτη, την άνοιγα με ένα μαχαίρι (όπως κάνουμε τις ντομάτες για τα γεμιστά) και με ένα κουταλάκι έσκαβα το εσωτερικό της πατάτας και έσπαζα ένα αβγό (το νέο λεξικό μας θέλει να χρησιμοποιουμε αβγό αντί για αυγό, γιατι άραγε?) μέσα (καμμιά φορά με φέτα ή με λουκανικάκια), αλατάκι - πιπεράκι, έκλεινα την πατάτα με το "καπάκι" της, προσεχτικό τύλιγμα με αλουμινόχαρτο και ξανά στην χόβολη για 10 λεπτά.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και γευστικότατο.

Άλλες γκουρμεδιές μας:

  • Αβγά τηγανητά σε πορτοκαλόφλουδα : Κόβεις το πορτοκάλι στα 3/4, το αδειάζεις με ένα κουτάλι, σπάζεις το αβγό μέσα, τα απαραίτητα καρικεύματα (εμείς βρίσκαμε στο δάσος διάφορα... δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη). Πάνω σε κάρβουνα σκεπασμένα με στάχτη για λίγη ώρα και είναι έτοιμη η λιχουδιά!
  • Άζυμος άρτος: αυτό που λέει η λέξη (εκτός και αν προτιμάτε την αντίστοιχη ιταλική έκδοση pane Sardo). Σε ένα πιάτο φτιάχνουμε τον χυλό με αυτό τον τρόπο: χτυπάς με ένα πιρούνι, αλεύρι με νερό -λίγο αλατάκι και καμμία φορά ριγανίτσα, λάδι. Μετά αρκεί να βάλουμε τον χυλό σε ένα κατάλληλα κατασκευασμένο "ταψάκι από αλουμινόχαρτο και κατευθείαν στη φωτιά για λίγα λεπτά.
  • Ντομάτα γεμιστή με φέτα στα κάρβουνα: ανοίγουμε στην ντομάτα ακριβώς όπως στα γεμιστά, την αδειάζουμε με ένα κουταλάκι. Ψιλοκόβουμε το περιεχόμενο, προσθέτουμε φετούλα ψιλοκομμένη, ρίγανη, λάδι, αν έχουμε φρέσκο βασιλικό, μερικά φυλαράκια. Κλείνουμε την ντομάτα, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, την σκεπάζουμε με στάχτη, κάρβουνα, πάλι στάχτη και σε 20 περίπου λεπτά είναι έτοιμη.


Οι συνταγές αυτές γίνονται και πολύ εύκολα στο τζάκι του σπιτιού σας, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην νομίζετε οτι κακοπερνάμε εμείς οι πρόσκοποι!

Καλή σας όρεξη!
Γιάννης

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • λάδι
  • βασιλικός
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • αυγό
  • λουκάνικo
  • ρίγανη
  • πορτοκάλι
  • δέντρολιβανο
  • θυμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • λάδι
  • βασιλικός
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • αυγό
  • λουκάνικo
  • ρίγανη
  • πορτοκάλι
  • δέντρολιβανο
  • θυμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία