μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | μαρσμελοους με σοκολατα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μηλοπιτα του μηλο-ρδου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για την τάρτα μπισκότου):

  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό


Υλικά (για τη γέμιση):
  • 4 μεγάλα μήλα μπανανέ
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • χυμός λεμονιού
  • ½ φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2-3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ (ή μαστίχα κλπ)
  • (προαιρετικά) 1 πολύ ώριμη μπανάνα, 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο καρύδι, 1/3 φλυτζ. σταφίδα μαύρη


Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο κρύο και ψιλοκομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό.
  • Βουτυρώνουμε τα χέρια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις, ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.
  • Τη συμμαζεύουμε σε μια μπάλα και σε πλαστική σακκούλα τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο χαρτιά ζαχαροπλαστικής ή χρησιμοποιώντας λίγο κορν-φλάουρ, με τον πλάστη, σε ένα φύλλο.
  • Την τοποθετούμε σε φόρμα τάρτας και την απλώνουμε ώστε να καλύπτει άνετα και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  • Την τρυπούμε με ένα πιρουνάκι σ' όλη την επιφάνειά της και την ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’ C. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Εντωμεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα. Δύο από αυτά τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, και τα κόβουμε τελευταία στιγμή φετάκια μισοφέγγαρα. Τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το φρούτο, τη ζάχαρη, το χυμό, και προαιρετικά ραντίζουμε με ποτό της αρεσκείας μας.
  • Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσουν για 1 τέταρτο. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε πολτοποιώντας κατά βούληση το μήλο και προσθέτουμε το κορν - φλάουρ.
  • Όταν ετοιμαστεί, προσθέτουμε τη σταφίδα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Απλώνουμε το χλιαρό πολτό στην τάρτα και με την ανάποδη του κουταλιού τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με το καρύδι, αν θέλουμε. Στολίζουμε με τα μήλα σε μισοφέγγαρα κατά την ίδια φορά. Τα γλασσάρουμε με τη μαρμελάδα διαλυμένη στο ποτό και λίγο νεράκι.
  • Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμ. Κελσίου για 25-30 λεπτά.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • μήλο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • κονιάκ
  • βερίκοκα
  • πίτες
  • πορτοκάλι
  • μπισκότο
  • γλάσο
  • μαρμελάδα
  • μπανάνα
  • μαστίχα
  • ροδάκινo
  • κορν φλάουρ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • μήλο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • κονιάκ
  • βερίκοκα
  • πίτες
  • πορτοκάλι
  • μπισκότο
  • γλάσο
  • μαρμελάδα
  • μπανάνα
  • μαστίχα
  • ροδάκινo
  • κορν φλάουρ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία