banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πως να φτιαξετε νιοκι (gnocchi)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 6 μερίδες):

  • 1 κιλό πατάτες ( η συνταγή λέει baking potatoes)
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 ¼ κούπες αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν.
  • Μόλις ετοιμαστούν τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
  • Τις περνάμε από μύλο πουρέ και βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και παίρνουμε μπάλες από τη ζύμη που τις ανοίγουμε με τα χέρια σε κορδόνι πάχους 2 εκατοστών.
  • Κόβουμε το κορδόνι σε κομμάτια μήκους περίπου 2,5 εκατοστά.
  • Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ρολάρουμε απαλά στα δόντια ενός πηρουνιού για να φτιάξουμε τις “ρίγες” των νιόκι.
  • Αγγίζουμε τα έτοιμα νιόκι πολύ απαλά για να μην χαλάσουμε το σχήμα τους, και τα βάζουμε σε πολύ ελαφρά αλευρωμένα πιάτα με απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
  • Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και τα νιόκι 1 ή 2 πιάτα τη φορά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα και τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
H Patty διευκρινίζει ακόμα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κόκκινες πατάτες και δίνει χρόνο εκτέλεσης γύρω στις 2 ώρες.

Μια τελευταία πρόταση από την Patty:
Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, να τα καταψύξετε απλωμένα όπως είναι στα πιάτα και μόλις παγώσουν τα βάζετε σε σακουλάκια και πάλι στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε, τα ρίχνετε στο νερό που βράζει όπως είναι παγωμένα (αν τα αφήσετε να ξεπαγώσουν θα κολλήσουν μεταξύ τους). Απλά θα κάνουν λίγη ώρα παραπάνω να βγουν στην επιφάνεια από τα φρέσκα.

Και μερικές συμβουλές από εμένα:
  • Γίνονται πολύ όμορφα, αλλά προσέξτε στο αλεύρωμα της επιφάνειας και των πιάτων, βάλτε λίγο αλεύρι, αλλιώς όταν φαγωθούν αφήνουν αλευρίλα. Ακόμα, κάντε τα αν θέλετε και πιο μικρά, απλά θα βράσουν πιο γρήγορα.
  • Εγώ βαριέμαι να φτιάχνω σχηματάκια και τα βράζω όπως είναι. Βέβαια οι ραβδώσεις βοηθούν να συγκρατηθεί η σάλτσα.
  • Ανακατέψτε τα με τη σάλτσα αμέσως μόλις ετοιμαστούν. Αν μείνουν λαστιχώνουν.
  • Από τη στιγμή που θα βράσουν οι πατάτες υπολογίστε ότι θα φάτε γύρω στη μία ώρα (αν κάνετε σχηματάκια μπορεί και περισσότερο).


Καλή επιτυχία.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • αυγό
  • νιόκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • αυγό
  • νιόκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία