εκμεκ καταιφι δρισκας | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | εκμεκ γλυκο | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | ψητα λαχανικα στο τηγανι | ψητα λαχανικα δρισκας | γλυκα ψυγειου εκμεκ | συνταγες με τορτελινια τυριου
Συνδεση

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Καταιφι παραδοσιακο με καρυδια

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/kataifi_paradosiako_me_karydia

Οδηγιες

Υλικά:

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ψίχα καρυδιού (ή και αμυγδάλου ανάμεικτα)
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1-2 κουταλιές σούπας κοφτές κανέλα
  • 1250 γρ. φύλλο καταϊφιού
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού λιωμένο βούτυρο ανάμεικτο με βιτάμ

Υλικά (για το σιρόπι):
  • 1250 γρ. ζάχαρη
  • 6 ποτήρια νερό
  • φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • λίγα γαρίφαλλα
  • κανέλα


Εκτέλεση:
  • Κοπανίζουμε τα καρύδια (ή και τα αμύγδαλα) μέχρι να γίνουν σα χοντροκομμένος τραχανάς. Τα βάζουμε σε λεκάνη.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αβγό και την κανέλα. Ζυμώνουμε ώστε να γίνουν μία μάζα.
  • Βουτάμε τις παλάμες μας στο μίγμα βουτύρου-βιτάμ και με βουτυρωμένα τα χέρια ξαίνουμε το φύλλο καταϊφιού να ξανοίξει. Παίρνουμε λίγη ποσότητα, όσο χρειάζεται για ένα καταϊφι και το ξανοίγουμε.
  • Τοποθετούμε στο άκρο του λίγη γέμιση και το περιτυλίγουμε σε σχήμα κυλινδρικό αρκετά σφιχτά προσέχοντας να συμμαζεύονται οι άκρες μέσα στον κύλινδρο, ώστε να μην ξετυλιχτεί.
  • Επαναλαμβάνουμε παίρνοντας κι άλλο λίγο φύλλο, που πάλι το ξαίνουμε να ξανοίξει.
  • Τοποθετούμε τα καταϊφια στη σειρά το ένα κοντά στο άλλο σε ταψί. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε από πάνω το βούτυρο-βιτάμ.
  • Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ίσως και λίγο παραπάνω, στους 180 βαθμούς, προσέχοντας να μην αρπάξουν. Αν δούμε ότι "αρπάζει" νωρίς σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για λίγα λεπτά.
  • Περιχύνουμε το ζεστό καταϊφι όταν βγει από το φούρνο με το ζεστό σιρόπι. Αν το θέλουμε τραγανό το αφήνουμε έτσι να κρυώσει, αλλά καλύτερα σκεπάζουμε το ταψί ώστε με τον ατμό που θα δημιουργηθεί να μαλακώσει το σιρόπι και να ποτιστεί καλύτερα. (με το δεύτερο τρόπο το κάνω εγώ, ώστε γίνεται μαλακό και πιο ζουμερό).


Παραλλαγή: Αν κάνουμε μια σφιχτή κρέμα γαλακτομπούρεκου μπορούμε να γεμίσουμε με αυτή το φύλλο καταϊφιού αντί για τα καρύδια. Τα υπόλοιπα μένουν ως έχουν.
Καλή επιτυχία
Αγγέλα η Σαλονικιά.-

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αυγό
  • πορτοκάλι
  • τραχανάς
  • βιτάμ
  • ψίχα
  • αμύγδαλο
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Ναι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αυγό
  • πορτοκάλι
  • τραχανάς
  • βιτάμ
  • ψίχα
  • αμύγδαλο
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία