banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκο με μπανανες, καρυδια και μαρεγκες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 15 - 20 μαρέγκες στρογγυλές μικρές (μέγεθος πιατάκι του καφέ) (Εγώ τις παίρνω από ζαχαροπλαστείο, μεγάλη ευκολία)
  • 5 μπανάνες αν είναι μεγάλες, αν είναι μικρές 7 - 8
  • 150 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 - 1.5 λίτρο κρέμα φρέσκια παγωμένη (μακράς διαρκείας, στην Κύπρο μας συμφέρει στην τιμή)
  • ζάχαρη άχνη αναλόγως του γούστου σας και της γεύσης σας (οι μαρέγκες είναι γλυκές)
  • λίγο λικέρ μπανάνας (προαιρετικό)
  • μερικά καρύδια σωστά και μια μπανάνα κομμένη σε ροδέλλες για διακόσμηση από πάνω


Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τις μαρέγκες αφού τις μοιράσουμε σε πιατέλα πλατιά και με λίγο βάθος π.χ. πυρέξ 15 χ 20 εκατοστά ορθογώνιο, στρογγυλό ό,τι έχετε.
  • Σπάστε τις πάνω από την πιατέλα για να μην γίνει χαμός από τα κομματάκια τους η κουζίνα σας.
  • Βάλτε την κρέμα στο μίξερ με το εξάρτημα που κτυπάτε μαρέγκα. Ρίξτε την ζάχαρη άχνη αναλόγως του γούστου σας και ξεκινήστε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Εγώ έχω ένα brown και το βάζω στην ταχύτητα 5 - 6. Αν έχετε χεριού μίξερ πάλι γίνεται, όμως βάλτε μεγάλη κούπα γιατί η κρέμα φουσκώνει και διπλασιάζεται. Παρακολουθήστε την κρέμα σας, θα αργήσει λίγο, μην τρομάξετε θα πήξει και θα γίνει σαντιγί. Στο στάδιο που αρχίζει να πήζει, να είστε οπωσδήποτε κοντά της γιατί αν παρακτυπηθεί γίνεται βούτυρο. Αφού τελειώσει αυτό το στάδιο, βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
  • Ραντίστε με λίγο λικέρ μπανάνας (αν έχετε) τις μαρέγκες και ρίξτε τα καρύδια χοντροκομμένα και τις μπανάνες σε ροδέλες.
  • Ρίξτε με ένα κουτάλι κρέμα και άλλη σειρά από μαρέγκες, καρύδια μπανάνες και τελειώνετε με κρέμα.
  • Διακοσμήτε με καρύδια σωστά και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.


Όταν θα την παρουσιάσετε για καταβρόχθισμα, κόβετε μια μπανάνα σε ροδέλες (την βάζουμε τώρα επειδή η μπανάνα μαυρίζει) και την βάζετε και εκείνη ως διακόσμηση.

Η καλοκαιρινή του εκδοχή γίνετε με φράουλες και φυστίκια φρέσκα ανάλατα Αιγίνης (χαλεπιανά τα λέμε στην Κύπρο).

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • σαντιγή
  • λικέρ
  • φυστίκι
  • φράουλα
  • μπανάνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • σαντιγή
  • λικέρ
  • φυστίκι
  • φράουλα
  • μπανάνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία