banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Sauerbraten

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • ¼ σέλινο (ρίζα)
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ l ζωμό βοδινού
  • ¼ l κρασόξυδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 kg κρέας μοσχαρίσιο (ένα κομμάτι)
  • 200 ml μαύρη μπύρα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε σε κατσαρόλα λαχανικά, ζωμό, ξύδι, ζάχαρη, γαρύφαλλα, φύλλο δάφνης και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε ένα βαθύ (κατά προτίμηση πήλινο ή γυάλινο) σκεύος και το περιχύνουμε με τη ζεστή μαρινάδα.
  • Με ένα πιατάκι ή κάποιο άλλο τρόπο κρατάμε το κρέας βυθισμένο στη μαρινάδα και αφού κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες.
  • Μία φορά την ημέρα γυρνάμε το κρέας προσέχοντας όμως πάντα α) να μην το τρυπάμε με το πιρούνι και β) να σκεπάζεται τελείως από τη μαρινάδα.
  • Μετά από 10 μέρες βγάζουμε το κρέας (κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη) και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας έτσι ώστε να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Και πάλι προσέχουμε να γυρίζουμε το κρέας έτσι ώστε να μη το τρυπάμε με πιρούνι και χάνει έτσι τους χυμούς του.
  • Σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε γάστρα μαζί με τη μπύρα.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη μαρινάδα και την ξαφρίζουμε. Περιχύνουμε το κρέας με το 1/3 της μαρινάδας και όλα τα λαχανικά και αρωματικά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις).
  • Βγάζουμε το κρέας από τη γάστρα και το κρατάμε ζεστό.
  • Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και το φύλλο δάφνης από τη σάλτσα, περνάμε σάλτσα και λαχανικά από τρυπητό να γίνουν πουρές.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε το κρέας σε χοντρές φέτες περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.


Η συνταγή είναι χιλιομαγειρεμένη και πεντανόστιμη!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • καρότο
  • βοδινό
  • δάφνες
  • λάχανο
  • σέλινο
  • ξύδι
  • μοσχάρι
  • γαρύφαλλο
  • μπύρα
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • καρότο
  • βοδινό
  • δάφνες
  • λάχανο
  • σέλινο
  • ξύδι
  • μοσχάρι
  • γαρύφαλλο
  • μπύρα
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία