banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μανιταρια με μπαχαρικα στο φουρνο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 με 1,5 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
  • σκόρδο
  • αλάτι
  • βασιλικό, μπαχάρι τριμμένο, δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη, κάρδαμο, κόλιανδρο
  • κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι


Εκτέλεση:
  • Πλενουμε καλά τα μανιτάρια και κόβουμε την άκρη απ' τα κοτσανάκια (όχι όλο το κοτσάνι, μόνο την άκρη που έχει κάτι σαν τριχούλες απ' τη ρίζα).
  • Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν λίγο.
  • Τα απλώνουμε σ' ένα ταψί, είτε ολόκληρα είτε κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (όχι πολύ μικρά, γιατί έτσι κι αλλιώς "μαζεύουν" με το ψήσιμο. Προτείνω στην πρώτη απόπειρα τουλάχιστον να κόψετε απλώς κάθε μανιτάρι στη μέση. Τις επόμενες θα μπορείτε να κρίνετε πώς το θελετε).
  • Ρίχνουμε αρκετό αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο (όχι πολύ-πολύ μικρό γιατί πικρίζει, προτείνω κάθε κομματάκι σκορδου να κοπεί στα τέσσερα), δυο κόκκινες πιπερίτσες καυτερές, και μυρωδικά (βασιλικό, μπαχάρι τριμμένο, δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη, κάρδαμο, κόλιανδρο).
  • Περιχύνουμε με λάδι, τόσο ώστε να απλωθεί παντού, αλλά να μην πλέουν τα μανιτάρια στο λάδι.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα και στην πάνω αντίσταση, βάζοντας το ταψί κάπου στη μέση του φούρνου, όχι πολύ ψηλά). Δε χρειάζεται να προθερμανθεί ο φούρνος μεν, απλώς αν δεν προθερμανθεί πρέπει να παραταθεί ο χρόνος ψησίματος κατά 10-15 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι μαραίνονται (κάπου στα τρία τέταρτα σε προθερμασμένο φούρνο), τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και ανοίγουμε και το grill κανα δεκάλεπτο.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τις κόκκινες πιπερίτσες που βάλαμε στην αρχή (μη τυχόν τις φάει κανείς και μας καταριέται όλο το βράδυ!) και τους ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι.


Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Μένουν όλοι έκπληκτοι με το αποτέλεσμα και δίνεις τη συνταγή και αλλού.

Καλή επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • ρίγανη
  • κολίανδρος
  • δυόσμος
  • μανιτάρι
  • πιπερίτσα
  • θυμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • ρίγανη
  • κολίανδρος
  • δυόσμος
  • μανιτάρι
  • πιπερίτσα
  • θυμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία