μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ραβιολια με γεμιση κοτοπουλου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για τη ζύμη):

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • λίγο χλιαρό νερό
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου


Υλικά (για τη γέμιση):
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 150 γρ. ζαμπόν κότας καπνιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • λίγο άσπρο κρασί
  • 1 αβγό
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας (εγώ προτιμώ με άρωμα βασιλικού)


Εκτέλεση (για τη ζύμη):
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μπολ.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το λάδι και το αλάτι.
  • Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε το μείγμα του αβγού.
  • Ζυμώνουμε σε σφιχτή ζύμη προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό.
  • Κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με λάδι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 30 λεπτά.


Εκτέλεση (για τη γέμιση):
  • Κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου σε πολύ μικρούς κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το κρεμμύδι.
  • Λιώνουμε το σκόρδο και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το ζαμπόν στο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και άσπρο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε κρασί και μόλις εξατμιστεί τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Χτυπάμε το αβγό και όταν το μείγμα μας κρυώσει το προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Με πινέλο περνάμε πάνω στο ένα φύλλο νερό, έτσι ώστε να σχηματίσουμε τετράγωνα. Στο κέντρο κάθε τετραγώνου τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμισή μας. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και πιέζουμε λίγο ανάμεσα στα «βουναλάκια» της γέμισης για να κολλήσουν τα φύλλα.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα με ροδάκι κατά προτίμηση δαντελωτό. Τα αφήνουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Σε περίπου 10 λεπτά είναι έτοιμα. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφού στραγγίξουν τα σερβίρουμε αμέσως με σάλτσα ντομάτας.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • κοτοπουλο
  • κρασί
  • ραβιόλες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • κοτοπουλο
  • κρασί
  • ραβιόλες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία