γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | συνταγες για γαυρο | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παπια Πεκινου

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/papia_pekinou

Οδηγιες

Υλικά:

  • κατεψυγμένη πάπια (μαριναρισμένη) κοντά στο 2κιλο (θα εξηγήσω μετά, μη στραβομουτσουνιάζετε)
  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 12 πίτες για πάπια (θα ξαναεξηγήσω)
  • Hoi-Sin
  • σουσαμέλαιο (πολύ μεγάλη μαγεία)
  • λάδι για τηγάνι
  • ζάχαρη
  • σόγια σος (soy sauce) (Ζάβαλε, δεν μας λες ποσότητες και αγχωνόμαστε. Υπομονή)
  • Dips να βρίσκονται: Aν κατά τη διάρκεια τελειώσουν, τα ξανακάνουμε


Εκτέλεση:
  • Dip 1: Σ'ένα μπολάκι βάζουμε μια κουτάλια σούπας hoi sin, 2 κουταλάκια γλυκού soy και 2 κουταλάκια γλυκού σουσαμέλαιο. Βάζουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
  • Dip 2: Σ'ένα άλλο μπολάκι βάζουμε μια κουταλιά σούπας hoi sin, 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη. Βάζουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
  • Ξεπαγώνετε την πάπια. Πριν τη βάλετε στο φούρνο, την κόβετε στη μέση. Τη βάζετε στο φούρνο 180-200 βαθμούς. Ενίοτε (2-3 φορές / κατά βούληση) ανοίγετε τον φούρνο και πασαλείβετε με dip 1. Το γλέντι διαρκεί 1-1 ½ ώρα.

  • Τη βγάζετε. Την ξεψαχνίζετε, πετάτε όλα τα κόκαλα. Σκοπός είναι να την κόψετε σε μικρά κομματάκια - μπουκιές. Επειδή όμως εγώ δεν έχω κάνει ninja και επειδή θέλω όλα τα κομματάκια να έχουν πέτσα, τα κόβω σε ακανόνιστα μικρά σχήματα που βολεύουν.

  • Παίρνουμε τις πίτες και τις ζεσταίνουμε στον ατμό. Αυτό είναι βασικό: Αν τις ζεστάνετε στο φούρνο, θα σπάσουν στο τύλιγμα. Αν τις βάλετε στο φούρνο και τις βρέξτε λίγο, μπορεί και να πιάσει, δεν ξέρω. Τις ζεσταίνουμε όμως, δεν τις ψήνουμε. Μέχρι να τσακίζονται με ευκολία.
  • Κόβουμε αγγούρι και κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε.




Ζαβολιά:
Τρώγεται χαλαρά έτσι όπως είναι. Αν θέλετε να είναι το ψαχνό λίγο τραγανό, πασπαλίζετε λίγο αλεύρι πάνω από την πάπια και dip 1, και την πετάτε στο wok για κανένα 2-λεπτό. Όλα τα κομμάτια μαζί όμως, γιατί μπορεί να καεί. Το wok πρέπει να είναι πλυμένο και το λάδι λίγο. Αλλιώς θα καεί το αλεύρι και θα βγάλει μαυράδια. Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.



Μέθοδος:
Απλώνουμε πίτα. Βάζουμε dip αρεσκείας μας. Βάζουμε κρεμμυδάκι/αγγούρι και κομμάτι πάπιας.
Τυλίγουμε και τρώμε με το χέρι.


Ζαβολιές/Τεχνικές (όπου δεν ευδοκιμεί κινέζικο εμπόριο)
  • Πάπια: Κανονικά είναι ότι έχει πει η hero, αλλά πασάλειμμα με dip 1. Τώρα αν δεν θέλετε να κρεμάτε πάπιες και να χάσετε τον ύπνο σας μπορείτε να κάνετε το εξής: Βράζετε την πάπια για 1 λεπτό. Τη στεγνώνετε. Πασαλείβετε την πάπια, και στο φούρνο στην ΕΛΑΧΙΣΤH θερμοκρασία αλλά με αέρα, έχετε την πάπια. Επαναλαμβάνετε 2-3 φορές, όταν στεγνώνει. Καλό είναι η πάπια να είναι κομμένη στα 2. Στο τελευταίο στέγνωμα, την πασαλείβετε και την βάζετε στο ψυγείο για την άλλη μέρα. Αυτό είναι από τον Κινέζο. Δεν έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, άλλα λειτουργεί.
  • Πιτάκια: Θα χρειαστείτε 1 κούπα νερό, 2 κούπες αλεύρι και λάδι. Ζεσταίνουμε το νερό, και σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι Μόλις γίνει το ζυμάρι το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και το αφήνουμε κανένα τέταρτο. Ανοίγουμε το "φύλλο" και το λαδώνουμε. Στολίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι να πάει παντού. Το κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 10 εκατοστών και το βάζουμε για 1 λεπτό στο φούρνο από την κάθε μεριά.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία