γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | banoffee με καραμελα | μπανοφι χωρίς βρασιμο | μπλακ φορεστ βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαζανια με κουνουπιδι ογκρατεν

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 μέτριο κουνουπίδι, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμ. ζαμπόν φέτες κομμένο σε κομματάκια
  • 150-200 γραμ. τυρί ρεγκάτο ή γκούντα τριμμένο*
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος light
  • 50 γραμ. τυρί Φιλαδέλφεια (Philadelphia)
  • 1 αβγό
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό πακέτο λαζάνια
  • 2-3 φλιτζάνια μπεσαμέλ, για την οποία χρησιμοποίησα 1 φάκελο έτοιμης. Σίγουρα η σπιτική είναι καλύτερη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ποσότητα που θα χρειαστεί είναι λίγη, οπότε η έτοιμη είναι πιο πρακτική από άποψη χρόνου.


*Ίσως κάποιο άλλο πηγαίνει πολύ καλύτερα, αλλά εγώ με τα τυριά έχω μια πολύ περίεργη σχέση μίσους (για οποιοδήποτε ωμό τυρί..) και αγάπης (για τα κίτρινα τυριά που είναι ψημένα...)

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το κουνουπίδι, το οποίο καλό είναι να μη βράσει πάρα πολύ, καθώς θα το βάλουμε στο φούρνο μετά. Παρεπιπτόντως, το κόλπο για να μην "αρωματιστεί" όλο το σπίτι και πάρει χαμπάρι η γειτονιά τι μαγειρεύουμε, το ξέρετε;; 1-2 φέτες ψωμί στο καπάκι της κατσαρόλας, εκεί που βγαίνει ο ατμός. Βοηθάει!
  • Ζεσταίνουμε νερό και βάζουμε τα λαζάνια για να μαλακώσουν λίγο - προσοχή να μην κολλήσουν όλα μαζί.
  • Ετοιμάζουμε τη δόση της μπεσαμέλ και στρώνουμε τα 2/3 στον πάτο ενός ορθογώνιου πυρέξ. Πάνω από τη μπεσαμέλ βάζουμε τα μισά λαζάνια σε στρώσεις, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ζαμπόν και την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα βάζουμε πάνω από τα λαζάνια. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαζάνια.
  • Στο μιξεράκι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το Φιλαδέλφεια, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα λαζάνια, φροντίζοντας να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε ελάχιστο τριμμένο τυρί, έτσι για το εφέ!
  • Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200C και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαζάνια.


Καλή όρεξη!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • ψωμί
  • λαζάνια
  • κουνουπίδι
  • φιλαδέλφεια
  • ρεγγάτο
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • ψωμί
  • λαζάνια
  • κουνουπίδι
  • φιλαδέλφεια
  • ρεγγάτο
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία