μαρμελαδα συκο ακης | χταποδοκεφτεδρς | μακαρονοσαλατα συνταγες | τυροπιτα μαμαλάκης | βλητα κοκκινιστα | λιαστες ντοματες αργυρω | μουσακας-χωρις- ντομματα | συνταγη κεικ αλμυρο βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μανιταροπιτα με αγρια μανιταρια

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για τα φύλλα):

  • Αλεύρι από μαλακό σιτάρι περίπου 4,5 φλιτζάνια
  • Νερό χλιαρό περίπου 1- 1 ½ φλιτζάνι
  • Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Για να αλείψουμε τα φύλλα θα χρειαστούμε περίπου 250 γρ. λιωμένο βούτυρο


Υλικά (για την γέμιση):
  • 300 γρ. άγρια μανιτάρια «Νεραντζάκια» (Κανθαρέλες)
  • 300 γρ. άγρια μανιτάρια «Καλογεράκια» (Πορτσίνι)
  • 500 γρ. κρεμμύδια ξερά
  • 4-5 αβγά
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε με το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι, προσθέτουμε το λάδι και ξαναζυμώνουμε.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Αφήνουμε τα μπαλάκια της ζύμης να ξεκουραστούν τουλάχιστον 30 λεπτά της ώρας.
  • Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης, σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα στραγγίζουμε καλά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει για 3-4 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με τα λιωμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Απλώνουμε δύο φύλλα στο ταψί μας αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο, απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από την γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμη, βουτυρώνουμε και επαναλαμβάνουμε 6 φορές στρώνοντας γέμιση και φύλλο.
  • Στο τέλος σκεπάζουμε με δύο πολύ καλά βουτυρωμένα φύλλα φροντίζοντας να βουτυρώσουμε και τις άκρες που περισσεύουν, καθώς τις γυρίζουμε προς τα μέσα για να αποτελέσουν τον κόθορο της πίτας μας.
  • Ψήνουμε τη πίτα σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μία ώρα.


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αφυδατωμένα (ξερά) μανιτάρια τα οποία θα μαλακώσουμε στο νερό. Τα ξερά καλογεράκια χρειάζονται να μείνουν σε χλιαρό νερό περίπου 30 λεπτά της ώρας ενώ τα νεραντζάκια χρειάζονται να μείνουν στο νερό τουλάχιστόν τρεις ώρες.

Η ποσότητα σε ξερά μανιτάρια που απαιτείται για την πίτα μας είναι περίπου 50 γρ. από κάθε είδος.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • αυγό
  • πίτες
  • μανιτάρι
  • πορτσίνι
  • σιτάρι
  • νεράντζι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • αυγό
  • πίτες
  • μανιτάρι
  • πορτσίνι
  • σιτάρι
  • νεράντζι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία