banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | τουρτα black forest βεφα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Απλες και γρηγορες μοναδικες γευστικες εμπειριες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

  • Τυρί «Λαδένιος» τριμμένο πάνω σε καλοτηγανισμένες πατάτες
    Ο Λαδένιος είναι ένα σκληρό τυρί (μικρά κεφαλάκια περίπου 300 γρ.) από αιγοπρόβειο γάλα, που ωριμάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε άθερμο παρθένο ελαιόλαδο. Η όλη διαδικασία παραγωγής και η ωρίμανση μέσα στο λάδι προσδίδουν στο τυρί μία μοναδική πικάντικη γεύση, τέτοια που να μπορεί να το κατατάξει στα προϊόντα που απευθύνονται σε πολύ απαιτητικούς ουρανίσκους.
    Προσοχή οι πατάτες να τηγανιστούν σε ελαιόλαδο.
    Για να μην ρωτάει κανένας, Λαδένιος κυκλοφορεί σε καλά Ντελικατέσεν στην Θεσσαλονίκη στον Πειραιά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (τσεκαρισμένο).

  • Κατίκι Δομοκού με πολτό ελιάς Καλαμών.
    Σε μία αρχική ποσότητα από κατίκι Δομοκού προσθέτουμε πολτό ελιάς Καλαμών και συμπληρώνουμε φρέσκο χυμό λεμονιού.
    Έχει σημασία να ξεκινήσουμε με το κατίκι και να προσθέτουμε τον πολτό ελιάς Καλαμών (τις πρώτες φορές τουλάχιστον που θα παρασκευάσουμε αυτόν τον μεζέ).
    Το παρασκεύασμα χωρίς λεμόνι δεν θα σας συγκινήσει και πολύ.
    Το Κατίκι Δομοκού Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) είναι, μαλακό τυρί από πρόβειο παστεριωμένο γάλα, με λίγα λιπαρά (10-14%).
    Μοναδικής νοστιμιάς μεζές, αλλά και μια πολύ καλή πρόταση για δίαιτες. Μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα κρασιά και τα αποστάγματα, κατάλληλο για σαλάτες και σάλτσες.
    Το καλό Κατίκι είναι κατάλευκο και ξεχωρίζει από τα μικρά κομπάκια που έχει μέσα στη μάζα του, αν μοιάζει με τυρί Φιλαδέλφεια δεν είναι ότι καλλίτερο μπορείτε να βρείτε.
    Και οι επιτραπέζιες ελιές Καλαμών είναι Π.Ο.Π. Αν ο πολτός ελιάς έχει μέσα πολλά πρόσθετα όπως, μπαχαρικά, τουρσιά, κάπαρη, αντσούγιες και άλλα, τότε δεν θα έχετε το απλό μεγαλειώδες γευστικό αποτέλεσμα της πρότασης.

  • Ξυνομυζήθρα Κρήτης με ελαιόλαδο καρύδια και σταφίδες.
    Αναμιγνύουμε λίγη ποσότητα ξυνομυζήθρα με ελαιόλαδο πατώντας με ένα πιρούνι, είναι καλλίτερο να μην το ανακατέψουμε πολύ και να αποφύγουμε να γίνει αλοιφή, προσθέτουμε ελάχιστη χοντροσπασμένη καρυδόψιχα και λίγες κορινθιακές σταφίδες Π.Ο.Π.
    Η ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π. είναι παραδοσιακό τυρί της Κρήτης με αλοιφώδη υφή που σχηματίσει μεγάλους σβόλους, Έχει έντονη ξυνή γεύση που το κάνει κατάλληλο για να συνοδευτεί από τσίπουρο. Ιδανικό για πίτες.
    Εγώ στη συνταγή αυτή χρησιμοποιώ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμών Π.Ο.Π.


Για να μπορέσετε να απολαύσετε την ιδιαιτερότητα του κάθε προϊόντος αλλά και τους προτεινόμενους συνδυασμούς σας συμβουλεύω να μην τα δοκιμάσετε όλα μαζί.

Παναγιώτης Κουκουβίτης

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • λάδι
  • πατάτα
  • τυρί
  • γάλα
  • πίτες
  • καρυδοψιχα
  • ελιές
  • κάπαρη
  • τουρσί
  • φιλαδέλφεια
  • τσίπουρο
  • αντζούγια
  • κατίκι
  • δομοκού

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • λάδι
  • πατάτα
  • τυρί
  • γάλα
  • πίτες
  • καρυδοψιχα
  • ελιές
  • κάπαρη
  • τουρσί
  • φιλαδέλφεια
  • τσίπουρο
  • αντζούγια
  • κατίκι
  • δομοκού

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία