banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | τουρτα black forest βεφα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μανιταροπιτακια και παραλλαγη

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 δόση ζύμης (βλέπε ζύμη από τα τυροπιτάκια κουρού )
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 300 γραμ. τυρί που λιώνει (ένταμ - γκούντα)
  • 12 μανιτάρια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο γάλα
  • λίγο λάδι (χρησιμοποίησα φουντουκέλαιο... δεν ξέρω γιατί, έτσι μου ήρθε)


Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί".
  • Βάζουμε ελάχιστο λάδι να κάψει σε ένα σκεύος (τηγάνι ή γουόκ).
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά. Αφήνουμε λίγο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και προσθέτουμε λίγο αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Το όλο θέμα είναι να ρίξουμε τόσο γάλα ώστε κρυώνοντας το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
  • Παίρνουμε από τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο. Βγάζουμε σχεδιάκια (καρδούλες, φεγγαράκια, στρογγυλά με κουπ-πατ).
  • Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι ζύμης στο ίδιο σχήμα (μόνο το φεγγάρι δεν έχει ανάγκη από 2ο κομμάτι γιατί είναι το στρογγυλό που το διπλώνουμε στη μέση.
  • Ενώνουμε τις άκρες στα πιτάκια και τους δίνουμε σχεδιάκι πατώντας με ένα πιρούνι.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι και βάζουμε τα πιτάκια. Αλείφουμε με 1 κρόκο αβγού διαλυμένο με 1 κουταλιά νερό και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  • Αυτό είναι και το τελειωτικό: Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.


Αρκεί να σας πω ότι η μια φίλη μου που λατρεύει τα μανιτάρια ξετρελάθηκε και μου ζήτησε τη συνταγή (ΙΔΟΥ!). Σε μια άλλη φίλη μου που τα μισεί, της είπα ότι ... οι καρδούλες μόνο έχουν μανιτάρι και να μη φάει. Ξετρελάθηκε λοιπόν με τα φεγγαράκια που δεν είχαν... χεχεχεχεχε

Προς το τέλος μου έμεινε υλικό για λίγα πιτάκια αλλά πολύ ζύμη. Έκοψα μια ντομάτα σε στρογγυλές φέτες βγάζοντας τα σπόρια και το ζουμί της. Έφτιαξα στρογγυλά φύλλα από τη ζύμη (λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος μιας φέτας ντομάτας), έβαλα πάνω μια τέτοια φέτα, την κάλυψα μια κουταλιά γέμιση και με ένα αντίστοιχο φύλλο και συνέχισα έτσι ώσπου τέλειωσε η γέμιση και η ζύμη.
Έκλεισα και έψησα κατά τον ίδιο τροπο. Δυστυχώς αυτή η τελευταία έμπνευση δεν έφτασε για όλους!
Μμμμμάκια σε όλους.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • ένταμ
  • μανιτάρι
  • σουσάμι
  • φουντούκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Ναι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • ένταμ
  • μανιτάρι
  • σουσάμι
  • φουντούκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία