γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | τουρτα black forest βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Καλοκαιρινο γευμα με φιλους στη βεραντα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Το μενού

  • Λαχανικά ψητά
  • Συναγρίδα σουβλάκι
  • Για επιδόρπιο διαλέξτε μια τούρτα με εξωτικά φρούτα.


Λαχανικά ψητά Υλικά (Είδη λαχανικών ιδανικά για ψήσιμο):
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα στα δύο κατά μήκος, χρειάζονται 2 λεπτά ψήσιμο.
  • Τομάτες όχι πολύ ώριμες κομμένες σε χοντρούτσικες ροδέλες, τις τοποθετούμε όμως σε σουρωτήρι ώστε να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Χρειάζονται 5-6 λεπτά ψήσιμο
  • Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • Κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες κατά μήκος, χρειάζονται 7-8 λεπτά ψήσιμο
  • Κρεμμύδια ξερά . Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τα αφήνουμε σε κρύο νερό 15-20 λεπτά. Χρειάζονται 6-7 λεπτά ψήσιμο.
  • Πιπεριές . Αν τις ψήσουμε σε φέτες χρειάζονται 4-5 λεπτά. Ολόκληρες χρειάζονται πάνω από 15 λεπτά ψήσιμο.
  • Κόκκινο ραντίτσιο . Tο κόβουμε με το χέρι στη μέση κατά μήκος ,το ψήνουμε ραντίζοντας το συχνά με ελαιόλαδο.
  • Μανιτάρια τύπου Παρισιού (διαλέγουμε μεγάλα), τα κόβουμε στη μέση και τα ψήνουμε 3-4 λεπτά.

Συμβουλές:
  • Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μαρινάτα τουλάχιστον για μια ώρα.
  • Μαρινάτα : παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
  • Τα ψήνουμε σε απόσταση 10 cm από τα κάρβουνα
  • Αρχίζουμε να ψήνουμε από τα πιο «σκληρά λαχανικά»

Ντρέσιγκ για τα λαχανικά:
  • Βάζουμε τα ψητά λαχανικά σε μια όμορφη πήλινη μεγάλη σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με ένα ντρέσιγκ από : παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο, ξύσμα από ένα λεμόνι και άφθονα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ολόκληρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά όλα τα υλικά.


Ψάρι σουβλάκι
Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας δώσει φιλέτο ψαριού κατάλληλο για σουβλάκι και να μας το κόψει κατάλληλα (σας προτείνω συναγρίδα και αν βρείτε την παρεξηγημένη στην Ελλάδα πεσκανδρίτσα μην διστάσετε να την δοκιμάσετε.)

Υλικά:
  • Ψάρι κομμένο σε κύβους
  • Φέτες από κολοκυθάκι λεπτοκομμένες με το ειδικό εργαλείο κατά μήκος
  • Βέργες δενδρολίβανου (Καθαρίζετε τη κάθε βέργα του δενδρολίβανου αφήνωντας μια τουφίτσα στην άκρη. Με το μαχαίρι καθαρίζετε καλά και από τον φλοιό ώστε να ελευθερωθεί το άρωμα. Κόβετε τη βέργα στο κάτω μέρος μυτερή ώστε να τρυπάει εύκολα το ψάρι.

Εκτέλεση (Μαρινάτα για τα ψάρια):
  • Αφήνουμε το ψάρι τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο σε μια μαρινάτα από παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, θυμάρι.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο, στραγγίζουμε το ψάρι από τη μαρινάτα και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Εκτέλεση (Ψάρι σουβλάκι):
  • Παίρνουμε μια βέργα δενδρολίβανου και περνάμε μια φέτα κολοκυθάκι τρυπώντας την στο κάτω μέρος, στην άκρη. Περνάμε ένα κύβο ψάρι, στη συνέχεια την ίδια φέτα του κολοκυθιού τη τρυπάμε λίγο πιο πάνω, συνεχίζουμε με ψάρι και κολοκυθάκι. Αν τελειώσει η πρώτη φέτα κολοκυθιού συνεχίζουμε με μια άλλη. Ετσι δημιουργούμε ένα σουβλακι οπου το κολοκυθάκι θα ειναι ανάμεσα στους κύβους του ψαριού.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια μας για 6-7 λεπτά.

Σος για τα σουβλάκια:
  • Εναλλακτική 1 : Μαγιονέζα με ψιλοκομμένη κάπαρη, αγγουράκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, αρωματίζουμε με λίγη σάλτσα αντσούγιας και μια κουταλιά εξαιρετικής ποιότητας μουστάρδα.
  • Εναλλακτική 2: Μια απλή σάλτσα λαδολέμονο ενισχυμένη με τριμμένη φλούδα λεμονιού.

Σερβίρισμα
  • Στρώνουμε στη βεράντα μας ένα όμορφο τραπεζομάντιλο, βάζουμε την σαλατιέρα με τα ψητά λαχανικά και σε μια άλλη όμορφη πιατέλα τα σουβλάκια με τα μπολάκια της σάλτσας δίπλα.
  • Τοποθετούμε στο τραπέζι και το όμορφο σερβίτσιο μας (πιάτο, ποτήρια νερού και κρασιού, πιρούνι) ώστε να σερβίρονται μόνοι τους οι φίλοι μας.
  • Κρασί: Σε μια κανάτα κρασιού ρίχνουμε μια πολύ δροσερή Κεφαλονίτικη ρομπόλα ενισχυμένη με μια φλούδα πορτοκαλιού (πλυμένη πολύ καλά και σκουπισμένη πριν την ρίξουμε στη καράφα ) προσθέτουμε άφθονα παγάκια, ανακατεύουμε καλά.


Γλυκό Δεν φτιάχνω γλυκά, γι αυτό σας προτεινω την έτοιμη λυση μιας τούρτας εξαιρετικής ποιότητας βέβαια από επιλεγμένο ζαχαροπλαστείο.

Καλή διασκέδαση!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • μελιτζάνα
  • μαϊντανός
  • μουστάρδα
  • ρίγανη
  • αγγουρι
  • κρασί
  • κολοκυθάκι
  • μανιτάρι
  • πορτοκάλι
  • μαγιονέζα
  • κάπαρη
  • λάχανο
  • ξύδι
  • δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • ραντίτσιο
  • αντζούγια
  • συναγρίδα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • μελιτζάνα
  • μαϊντανός
  • μουστάρδα
  • ρίγανη
  • αγγουρι
  • κρασί
  • κολοκυθάκι
  • μανιτάρι
  • πορτοκάλι
  • μαγιονέζα
  • κάπαρη
  • λάχανο
  • ξύδι
  • δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • ραντίτσιο
  • αντζούγια
  • συναγρίδα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία