μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπαγγετι φουρνου με σπανακι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 500 γραμ. πένες τρίχρωμες (με σπανάκι, καρότο κ.τ.λ.)
  • περίπου μισό κιλό σπανάκι
  • μία κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • μια μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή (προαιρετικά για πολύ μερακλήδες!!!)
  • ένα μικρό κομμάτι ρίζα τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη (στη λεπτή μεριά, που τρίβουμε και το τυρί)
  • λίγο blue cheece, τι να σας πω τώρα για το πόσο λίγο. Όσο μου είχε μείνει εμένα το έριξα, να'ταν 30 γραμμάρια; Μην ήταν 52; Φανταστείτε ας πούμε ένα κομμάτι φέτα που συνοδεύει ένα πιάτο φασολάκια. Αααααα γειά σου!! Τόσο!
  • τυρί ρεγκάτο (kerygold κατά προτίμηση)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο λευκό πιπέρι
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση πηχτή, τύπου meggle)
  • λίγο δενδρολίβανο


Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια με τον πατροπαράδοτο τρόπο, δηλ. al dente.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι (όταν λέμε λίγο, λίγο, δεν θέλουμε να γίνει παπάρα το σπανάκι γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τη γραμμή μας για το καλοκαίρι).
  • Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το σπανάκι για 8 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τις πιπεριές, το τζίντερ, πιπέρι, αλάτι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα με συχνό ανακάτεμα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
    Ρίχνουμε μέσα το blue cheece κομμένο κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε λίγο δενδρολίβανο.
  • Έχει αρχίσει να μυρίζει πολύ ωραία, το ξέρω. Και τώρα ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλο λίγο. Έλα βρε παιδιά τώρα, πόσο λίγο; Λίγο, να πάρει λίγο η κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τις πένες σε πυρέξ, και από πάνω απλώνουμε
    τη σάλτσα και προσέχουμε ώστε το ζουμί από το σπανάκι να σκορπιστεί λίγο.
  • Στρώνουμε το σπανάκι καλά να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  • Τέλος, ρίχνουμε τριμμένο regato (τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη κατά προτίμηση), όσο θέλετε, ανάλογα το πόσο σας αρέσει το τυρί, εμένα που το regato με μακαρόνια είναι το καλύτερό μου, βάζω μια στρώση.
  • Ρίχνω απο πάνω λίιιιιιιιγο δενδρολίβανο έτσι για το άρωμα και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Τώρα, αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω, τι να σας πω.


Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο είναι πάρα πολύ ωραίο και δροσιστικό για τις ζεστές μέρες που μας περιμένουν.

Καλή όρεξη

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • καρότο
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • πένες
  • φλωρίνης
  • σπαγγέτι
  • τζίντζερ
  • φασολάκια
  • σπανάκι
  • δενδρολίβανο
  • ρεγγάτο
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • καρότο
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • πένες
  • φλωρίνης
  • σπαγγέτι
  • τζίντζερ
  • φασολάκια
  • σπανάκι
  • δενδρολίβανο
  • ρεγγάτο
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία