banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Mole de Poblano - Κοτοπουλο με σοκολατα και τσιλι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για το κρέας:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή ανάλογα αν προτιμάτε μόνο στήθος)
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά λαρδί (χοιρινό λίπος, εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο)

Υλικά για τη σάλτσα:
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου mulato)
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου ancho)
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου pasilla)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (extra από τις προαναφερθείσες)
  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 30-50 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 30-50 γραμ. καβουρντισμένα φυστίκια
  • 30-50 γραμ. σουσάμι
  • ½ κουταλιά κόλιανδρο
  • ½ κουταλιά γλυκάνισο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 30-50 γραμ. σοκολάτα πικρή (καλύτερα 73% αλλιώς κουβερτούρα)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο, και το βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, και κρατάμε το ζωμό για αργότερα.
  • Λιώνουμε το βούτρο σε ένα τηγάνι και προσεκτικά τηγανίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το βάζουμε στην άκρη και πετάμε το πολύ λίπος που περίσσεψε αφήνοντας μόνο λίγο.
  • Παράλληλα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπερίτσες και τις βάζουμε σε βραστό νερό (περίπου 300 ml-κάτι παράπανω από ένα ποτήρι νερού), να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε στη mulinette (ή σε κάτι παρόμοιο) τις πιπερίτσες αφού μουλιάσουν, με το νερό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη σοκολάτα κτλ κτλ. και τα λιώνουμε όλα μαζί.
  • Βάζουμε το μείγμα-πουρέ στο τηγάνι με το λαρδί και το ψιλο-"τηγανίζουμε" για μερικά λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, μαζί με τη σάλτσα και προσθέτουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, τόσο ώστε η σάλτσα να καλύψει το κοτόπουλο. Αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε χαμηλή φωτιά, ή μέχρι να είναι τελίως έτοιμο το κοτόπουλο.


Το ιδανικό είναι να αφήσουμε το όλο σύνολο να "δέσουν" οι γεύσεις για 24 ώρες πριν το σερβίρουμε. Όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη (αν νομίζουμε ότι χρειάζεται).

Σερβίρουμε με tortilla chips, άσπρο ρύζι, κόκκινα φασόλια και γκουκαμόλε (guacamole - ναι, αυτή τη δροσερή σαλτσούλα με το αβοκάντο).
Καλή φάση, έτσι;

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • χοιρινό
  • κολίανδρος
  • κοτοπουλο
  • φασόλια
  • βραστά
  • ρύζι
  • τσίλι
  • σουσάμι
  • αβοκάντο
  • λίπος
  • αμύγδαλο
  • σοκολάτα
  • κουβερτούρα
  • φυστίκι
  • πιπερίτσα
  • γλυκάνισος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • χοιρινό
  • κολίανδρος
  • κοτοπουλο
  • φασόλια
  • βραστά
  • ρύζι
  • τσίλι
  • σουσάμι
  • αβοκάντο
  • λίπος
  • αμύγδαλο
  • σοκολάτα
  • κουβερτούρα
  • φυστίκι
  • πιπερίτσα
  • γλυκάνισος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία