μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | συνταγη για νηστισιμα κεκακια | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κοκκινιστα καλαμαρια με κανελα και δυοσμο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα)
  • 1 pummaro τοματάκια, ή 4 γινωμένες ντομάτες
  • 5 γαρύφαλλα
  • μισό κουταλάκι κανέλλα ή ένα ξύλο κανέλλας
  • 5 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ούζο
  • αρκετό ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο
  • μισό κουταλάκι πιπέρι καγιεν
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/3 από ένα μέτριο σκόρδο
  • 1/3 Γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μεγάλα λεπτά κομμάτια


Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε εσωτερικά τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κεφάλι και τα μάτια και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή μπορούμε να τα αφήσουμε ολόκληρα (θα πρότεινα το δεύτερο).
  • Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε τα καλαμάρια.
  • Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και κατόπιν αλατίζουμε και ρίχνουμε το καγιέν.
  • Αφού πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη ζάχαρη*.
  • Αφήνουμε για κάνα 10 λεπτό και προσθέτουμε το pummaro. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις αρχίζει και σταματάει η βράση προσθέτουμε τη δάφνη και περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Βάλτε τα καλαμάρια και λίγη από την σάλτσα σε ένα πήλινο σκεύος στο κέντρο και τα μακαρόνια γύρω-γύρω.
  • Ρίξτε πάνω από τα καλαμάρια και τα μακαρόνια την γραβιέρα και ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Στα πρώτα 5 λεπτά σε σχάρα επάνω και τα υπόλοιπα 5 ακουμπώντας το πήλινο στον πάτο του φούρνου και προσθέτοντας την υπόλοιπη σάλτσα που έχει μείνει.


Σερβίρεται πολύ ωραία με μακαρόνια βίδες για κυρίως πιάτο και γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και "σπασμένα" ξύλα κανέλας, ή απλά συνοδεύοντας το με παξιμάδια καλαμποκιού και φυσικά ουζάκι ως μεζέ.

Σημείωση: *Θα πρότεινα αν έχετε ένα μικρό τούλι, να ρίξετε μέσα τα γαρύφαλλα και ένα ξύλο κανέλα, να το δέσετε και να το ρίξετε όπως ειναι στην κατσαρόλα. Ο λόγος ειναι για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό αλλά παράλληλα να διατηρήσει το άρωμα του.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • γραβιέρα
  • σκόρδο
  • μακαρόνια
  • δυόσμος
  • καλαμπόκι
  • παξιμάδι
  • ούζο
  • δάφνες
  • βίδες
  • πουμαρό
  • γαρύφαλλο
  • καλαμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Νηστίσιμα ΧριστουγέννωνΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • γραβιέρα
  • σκόρδο
  • μακαρόνια
  • δυόσμος
  • καλαμπόκι
  • παξιμάδι
  • ούζο
  • δάφνες
  • βίδες
  • πουμαρό
  • γαρύφαλλο
  • καλαμάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία