η πορτοκαλοπιτα του παρλιαρου | γυρος στο φουρνο δρισκας | μπουτια κοτοπουλου ακης | μηλοπιτα νηστισιμη με λαδι | σοκολατοπιτα ευκολη με κουβερτουρα | κεικ με αποξηραμενα φρουτα ακης
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φασολια Γιγαντες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
  • 1 κρεμμύδι
  • ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες (αν σας φτάνουν τα λεφτά για ντομάτες ορίτζιναλ)
  • ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
  • μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Κατ' αρχήν, διαβάστε και την παρόμοια συνταγή για φασολάδα που θα βρείτε εδώ. Ακολούθως, ακολουθείτε την ακόλουθη ακολουθία βημάτων (sic):
  • Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
  • Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό (μην κάψουμε και την κατσαρόλα).
  • Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αέρα.
  • Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
  • Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι (εγώ παραλείπω τελείως το κρεμμύδι) και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό (περίπου 1/2 πουμαρό) ή ό,τι ντοματοειδές επιλέξουμε τελοσπάντων, το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο (προτείνω τη γνωστή μέθοδο του κρασοπότηρου με το ψαλίδι για ευκολότερο και καλύτερο ψιλοκόψιμο).
  • Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

Παρατηρήσεις:
  • Αν δεν έχετε χύτρα ταχύτητος, τη βάψατε. Μου παίρνει ένα τετράωρο η όλη διαδικασία.
  • Μην βάλετε πάρα πολύ νερό στο ταψί γιατί θα κάνει ώρες να το πιεί. Καλύτερα είναι να δοκιμάσετε και αν είναι ακόμα σκληροί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα (φυσικά ζεστό για να μην διακόψετε τον βρασμό).
  • Υπάρχει κόσμος που φτιάχνει τους γίγαντες λες και φτιάχνει φασολάδα φούρνου: βάζει και καρότα. ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος έχω να πω εγώ. :-)
  • Δεν έχω δοκιμάσει τη μέθοδο με σόδα, ξέρει κανείς αν τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα;
  • Σερβίρεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με φέτα (όπως σ'εκείνη την απαράδεκτη διαφήμιση φέτας που συνομιλούν οι γίγαντες για τη φέτα σα μπάκουρες που είδαν γυναίκα).


Καλή επιτυχία

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • καρότο
  • μαϊντανός
  • φασόλια
  • σόδα
  • πουμαρό
  • γίγαντες

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία