banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κεικ σοκολατα βανιλια με σταφιδες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder)
  • 250 γραμμάρια βιτάμ
  • 1½ – 2 κούπες ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 5 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • τριμμένη φλούδα ενός μέτριου πορτοκαλιού
  • χυμό ενός μέτριου πορτοκαλιού
  • 2- 3 βανίλιες
  • λίγο αλάτι
  • λίγη κανέλα
  • 200 γραμμ. σταφίδες
  • 3-4 κουταλιές σούπας γάλα
  • 2-3 κουταλάκια κακάο


Εκτέλεση:
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό και χτυπάμε για λίγο ακόμη στο μίξερ.
  • Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι, ή κάτι τέτοιο, και όχι με το μίξερ. Προσθέτουμε και το γάλα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα. Αλευρώνουμε, με ένα κουταλάκι αλεύρι, τις σταφίδες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και προθέτουμε σ’ αυτό το κακάο.
  • Αδειάζουμε τα μείγματα στη φόρμα (άσπρη ζύμη, καφέ ζύμη, άσπρη ζύμη) και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220 –250 βαθμούς και στους 200 για άλλα 30 –45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα όταν μισοκρυώσει.


Στο κέικ, εκτός από σταφίδες, μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι, τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα κτλ. και φυσικά αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το κακάο. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και λαδόκολλα γιατί διαφορετικά το μισό κέικ θα γίνει ένα με τον πάτο της φόρμας.

Προσοχή: Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσει τουλάχιστον ½ ώρα. Το κέικ, όπως και τα μπισκότα διατηρείται πολύ καλά σε μεταλλικό κουτί. Αν δεν έχετε, μπορείτε απλά να το σκεπάσετε με τη φόρμα. Αυτό κάνω και εγώ και το κέικ μένει μαλακό μέχρι το τέλος. Καλά αυτό δεν έρχεται και σε πολλές ημέρες για να λέμε την αλήθεια.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • πορτοκάλι
  • μπισκότο
  • βιτάμ
  • αμύγδαλο
  • σοκολάτα
  • κακάο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • πορτοκάλι
  • μπισκότο
  • βιτάμ
  • αμύγδαλο
  • σοκολάτα
  • κακάο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία