banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μανιταρια σε ζωμο κρεατος

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • μανιτάρια πλευρώτους (μη με ρωτήσετε πόσα, πάρτε τη χάρτινη σακούλα του μανάβη και βάλτε όσα τραβάει η όρεξή σας. Πρόσεξτε μόνο μην το παρακάνετε, γιατί είναι λιγάκι τσουχτερή η τιμούλα τους και μετά δεν έχετε λεφτά να αγοράσετε τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή)
  • 2 κύβους maggi ζωμό κρέατος (εκτός αν δε βαριέστε να βράσετε καμιά μπριτζόλα και να κρατήσετε το ζουμί της)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (αν θέλεις μπορείτε να βάλετε και δύο)
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι (όχι τσιγκουνιές , είναι ευλογημένο από το θεούλη)
  • αλάτι, κόκκους πιπέρι, ρίγανη, δάφνη, μπαχάρι και γαρύφαλλο


Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αλλά δεν τα κόβουμε, παρά μόνο αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Μη σας φαίνονται μεγάλα. Μαλακώνουν καθώς βράζουν.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το λάδι από πάνω και το βάζουμε απάνω στη φωτιά. Τα μανιτάρια μας βγάζουν νερό και αρχίζουν σιγά σιγά να βράζουν.
  • Χαμηλώνουμε το μάτι (της κουζίνας) και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν ώσπου να ρουφήξουν όλο το νερό τους. Υπολογίστε κανένα εικοσάλεπτο (μη βάλετε και ρολόι , γιατί μπορεί να είναι και λιγότερο και να με πείτε ψεύτρα).
  • Λοιπόν που είχαμε μείνει. Α ναι, στα μανιτάρια. Συνεχίζουμε λοιπόν. Μόλις ρουφήξουν όλο το νερό τους, τα σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουν να βράζουν. Μόλις το πιουν και αυτό, ρίχνουμε περίπου 1lt βραστό νερό (είναι σχετικό αυτό, απλά πρέπει το νερό να καλύψει τα μανιτάρια - εξαρτάται συνήθως από τη διάμετρο της κατσαρόλας), μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους.
  • Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό.

Άντε και καλή σας όρεξη.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • ρίγανη
  • κρασί
  • βραστά
  • μανιτάρι
  • δάφνες
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΟχι
  • Με χοιρινόΟχι
  • Με κιμάΟχι
  • Με πουλερικάΟχι
  • Με κουνέλιΟχι
  • VeganΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • ρίγανη
  • κρασί
  • βραστά
  • μανιτάρι
  • δάφνες
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία