banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κουλουρακια λαμπρης

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά + 2-3 για το άλειμμα (όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. φυτίνη (λιωμένη)
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 1200 γρ.)

Εκτέλεση:
  • Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε χαλαρή μαρέγκα (μέχρι να αφρίσουν, περίπου 5' στο μίξερ) και τους κρόκους χωριστά.
  • Δουλεύετε με το χέρι το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ασπρίζει το μίγμα). Προσθέτετε σταδιακά τους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ενσωματώνετε και τη μαρέγκα στο μίγμα.
  • Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τις βανίλιες (ανακατεύετε, ανακατεύετε, ανακατεύετε).
  • Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα και προσθέτετε το διάλυμα στο μίγμα (πάντα τελευταίο).
  • Ζυμώνετε προσθέτοντας το αλεύρι ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή, ίσα που να πλάθεται. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20'-30' (ώρα για καφεδάκι) και στη συνέχεια ξεκινάτε να πλάθετε τα κουλούρια. Μην ξεθαρρέψετε στο μέγεθος γιατί φουσκώνουν (το πρώτο ταψί λειτουργεί ως τεστ).
  • Χτυπάτε 2 κρόκους και ένα ασπράδι και με το μίγμα αυτό αλείφετε τα κουλουράκια χρησιμοποιώντας πινέλο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15'-20' μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σημειώσεις:
  • Χρησιμοποιήστε το αλουμινένιο ταψί-λαμαρίνα του φούρνου και αποφύγετε εμαγιέ-ανοξείδωτα ταψιά. Στρώστε λαδόκολλα στο ταψί.
  • ΔΕΝ ξέρω αν γίνεται να αποφύγετε το (εικοσάλεπτο, περίπου) χτύπημα με το χέρι (η μητέρα μου αρνείται να δοκιμάσει μίξερ σ' αυτή τη συνταγή, εκτός από το χτύπημα των αυγών).
  • ΟΧΙ, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αντί για φυτίνη (άλλη γεύση, άλλη σκληρότητα).
  • Ανάλογα με το μέγεθος, γίνονται 150-180 κομμάτια.
  • Μία φορά στα οχτώ χρόνια η συνταγή δεν πετυχαίνει (τα κουλουράκια δεν φουσκώνουν, απλώνουν, γίνονται πέτρες κ.λπ.). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος γαλανομάτης στραβοκοίταξε την αμμωνία, κάποιος σαββατογεννημένος αναφώνησε «α! τι ωραία» όσο ήταν στο φούρνο ή αναφέρθηκαν οι λέξεις «άπλωμα», «φούσκωμα» κ.λπ. σε κάποιο στάδιο της παρασκευής.

Καλή επιτυχία

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • φυτίνη

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • φυτίνη

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία