τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Απιστευτα λιπαρα μακαρονια φουρνου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες Barilla πράσινες. Το πράσινο έχει σημασία γιατί δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό το πιάτο και στάνταρ προκαλεί επιφωνήματα του στυλ "ωωω, πράσινα μακαρόνια!" . Προσωπικά, το έχω φτιάξει και με άσπρες ταλιατέλες και με κοφτό μακαρονάκι και με διάφορα σχήματα, και ποτέ κανείς δεν είχε πρόβλημα
  • ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα (για να περιορίσετε τις τύψεις), γύρω στο ¼ ή και παραπάνω.
  • τυρί γκούντα (ή ένα αντίστοιχο τυρί, εδώ βάζω ώριμο τσένταρ Σκωτίας) περίπου ½ κιλό. Αν σας αρέσει το φίλινγκ «πίτσα», δώστε του να καταλάβει στο τυρί
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο (για τις ταλιατέλες)


Αυστηρή εκτέλεση:
  • Βράζουμε ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε, βουτυρώνουμε, παρατάμε ταλιατέλες στην ησυχία τους, δέρνουμε όποιον ανοίγει την κατσαρόλα και κλέβει φαΐ
  • Ανάβουμε φούρνο στους 180ο αέρα, βάζουμε σχάρα στη μέση του φούρνου.
  • Ψιλοκόβουμε ζαμπόν, τρίβουμε γκούντα στον τρίφτη (ψιλοχοντρές οι λωρίδες). Παίρνουμε πυρέξ (άσε το ταψί κάτω), βάζουμε μια στρώση με τις μισές ταλιατέλες (δεν τις κόβουμε στη μέση ρε, βάζουμε τη μισή ποσότητα απλώς)
  • Ρίχνουμε όλο το ζαμπόν και το μισό τυρί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τις υποδέλοιπες ταλιατέλες, από πάνω το υποδέλοιπο τυρί και με χαριτωμένη κίνηση την κρέμα γάλακτος οτοσόστε (καθηγητής Χημείας φροντιστηρίου Α’ Δέσμης) να πάει παντού, ιδιαιτέρως στην άκρες. ΔΕΝ βουτυρώνουμε από πάνω, έχει ήδη αρκετό βούτυρο το φαΐ
  • Βάζουμε πυρέξ στον φούρνο
  • Βγάζουμε πυρέξ μετά από 3 τέταρτα της ώρας
  • Καταβροχθίζουμε επιμελώς τη μερίδα μας. Βάζουμε και δεύτερη. Γλείφουμε το πιάτο. Κοιτάμε με λύπη το άδειο πυρέξ. Πέφτουμε για ύπνο γιατί το φαΐ ήταν βαρύ, αλλά ωραίο


Το βράδυ τη βγάζουμε με γιαουρτάκι 0%. Ουγκ!


Απαγορεύονται οι παραλλαγές! Ακούς; Άσε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και το πιπέρι κάτω. Είναι απαράλλαχτη εδώ και 15+ χρόνια, δε θα κάνεις τώρα εσύ τον μάγκα, έχει λόγο που δεν αλλάζει.

Καλή χώνεψη

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • τυρί
  • ζαμπόν
  • μακαρόνια
  • γκουντα
  • γιάουρτι
  • βραστά
  • μανιτάρι
  • τσένταρ
  • γαλοπουλα
  • ταλιατέλες
  • μακαρονάκι
  • γιαουρτάκι
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία