μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπεγιεντι (χιουνκιαρ μπεγιεντι)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Yλικά (για 4 άτομα):

Για το κρέας:

  • 750 γρ. κρέας μοσχαρίσιο για τας κεμπάμπ (χωρίς λίπη) κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 2 κρεμμύδια (μεγαλούτσικα)
  • λίγο ηλιέλαιο
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγη κανέλα (αν είναι ολόκληρη, 4-5 ξυσιματάκια θέλει)
  • pummaro (1 κουτάκι)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι (πολύχρωμο)

Για τον πουρέ:
  • 10 μελιτζάνες φλάσκες
  • γάλα
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • βούτυρο
  • λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση:

Κρέας:
  • Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι μας με λίγο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Μόλις γίνει διαφανές και "καραμελώσει", ρίχνουμε το κρέας το οποίο γυρνάμε μέχρι να πάρει χρωματάκι απ'όλες τις πλευρές
  • Προσθέτουμε το pummaro, τους κόκκους πιπεριού, μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι, μοσχοκάρυδο, κανέλλα,τη δάφνη και λίγο νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας
  • Κλείνουμε το καπάκι και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό ή στο 2, ανάλογα με τις εστίες μας
  • Το αφήνουμε να ψηθεί για 45-60 λεπτά. Στον χρόνο αυτό ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας

Μελιτζάνες:
  • Τις ψήνουμε πάνω σε γκαζάκι, μία - μία, τοποθετώντας τες κατευθείαν πάνω στο γκαζάκι με το κοτσάνι προς τα πάνω. Η διαδικασία απαιτεί υπομονή και επίβλεψη. Υπολογίστε περίπου 2-5 λεπτά για κάθε μελιτζάνα
  • Όταν ψηθεί από κάτω, (θα είναι έτοιμη μόλις αρχίσει να σκάει και να βγάζει ατμό από διάφορα σημεία) τη γυρίζετε και από τις άλλες πλευρές.
  • Μόλις λοιπόν είναι έτοιμες, τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι (γιατί βγάζουν υγρά) και μετά τις ξεφλουδίζετε.
  • Στη συνέχεια, τις τοποθετείτε στο μίξερ μαζί με γάλα, βουτυράκι, αλάτι, άσπρο πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, πρέπει ο πουρές να έχει υπόλευκο χρώμα και να είναι σαν αλοιφή (όχι νερουλός).
  • Aφού ετοιμάσετε τον πουρέ, τον βάζετε σε ένα σκεύος είτε σε πυρέξ στο φούρνο, είτε σε κατσαρολάκι στο μάτι σε σιγανή φωτιά προκειμένου να διατηρηθεί ζεστός.


Στο μεταξύ έχει γίνει και το κρέας, οπότε μπορείτε να σερβίρετε...

Τοποθετείτε στο πιάτο πρώτα πουρέ και από πάνω το κρεατάκι με σαλτσούλα ή δίπλα, αν θέλετε να δοκιμάσετε ξεχωριστά τις δύο γεύσεις.

Το πιάτο συνοδεύεται θαυμάσια με πράσινη σαλάτα. Βέβαια, μην παραλείψετε από το τραπέζι σας φετούλα και ζεστό ψωμάκι.

Και ένα μυστικό: Οι μελιτζάνες που θα διαλέξετε πρέπει να είναι γυαλιστερές & χοντρούλικες προκειμένου να απογύγετε τα πικρά σπόρια και να έχετε έναν νοστιμότερο και πιο εμφανίσιμο πουρέ

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • μελιτζάνα
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • δάφνες
  • πουμαρό
  • ηλιέλαιο
  • μοσχάρι
  • καραμέλα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • μελιτζάνα
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • δάφνες
  • πουμαρό
  • ηλιέλαιο
  • μοσχάρι
  • καραμέλα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία