banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αγκιναρες αλα πολιτα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 10 αγκινάρες
  • 3 μέτρια καρότα
  • 5 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4-5 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2+3 μέτρια λεμόνια
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μισό λεμόνι και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν (τα δυο λεμόνια μάλλον θα σας φτάσουν). Οταν ολοκληρώσετε το καθάρισμα, στραγγίζετε.
  • Σωτάρετε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις αγκινάρες και προσθέτετε τα καρότα σε φέτες, τα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν.
  • Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύετε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά, ελέγχοντας μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το χυμό των 3 λεμονιών και τον άνηθο. Ανακατεύετε ανακινώντας την κατσαρόλα (καλύτερο μη χρησιμοποιήσετε κουτάλα και διαλυθούν) και αφήνετε να πάρουν ακόμα μία βράση και να μείνουν με τη σάλτσα τους.


Σημείωση: για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες αγκινάρες.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • καρότο
  • πατάτα
  • άνηθο
  • λάχανο
  • αγκινάρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • καρότο
  • πατάτα
  • άνηθο
  • λάχανο
  • αγκινάρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2017 ® - Επικοινωνία