τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κοτοπιτα με μπεσαμελ

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο, σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση (προκύπτουν 4 μικρότερα)
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα


  • για την μπεσαμέλ
  • 1 1/2 κουταλιά αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:
  • Για την μπεσαμέλ λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, διαλύετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα σταδιακά, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αρχίσει να πετάει φουσκάλες οπότε και την αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τον κρόκο αυγού και (τι άλλο;) ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε το κοτόπουλο στην κρέμα και η γέμιση είναι έτοιμη.
  • Λαδώνετε το ταψάκι, στρώνετε το ένα φύλλο, λαδώνετε με ένα πινελάκι, στρώνετε και το δεύτερο.
  • Ρίχνετε τη γέμιση και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα (θα του πήγαινε και μετσοβόνε τώρα που το σκέφτομαι).
  • Στρώνετε τα άλλα δύο φυλλαράκια λαδώνοντας στο ενδιάμεσο.
  • Με ένα ξυράφι χαράζετε τα κομμάτια (σιγά την ποσότητα) και αλείφετε την επιφάνεια με λάδι.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει το φύλλο το επιθυμητό ρόδινο χρώμα).


Σημειώσεις:
  • Τα υλικά είναι για ένα μικρό ταψάκι 15x25. Προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών για μεγαλύτερο μέγεθος ταψιού.
  • Αν την έκανα επί τούτου (και όχι από περισσεύματα όπως προείπα), θα αραίωνα το εβαπορέ που χρησιμοποίησα στην μπεσαμέλ με ζωμό από το βράσιμο του κοτόπουλου αντί για νερό.
  • Αντιστάθηκα στον πειρασμό να σωτάρω πιπεριές και μανιτάρια και να τα προσθέσω στη γέμιση, για να μην μπερδέψω πολλές γεύσεις μαζί, να αφήσω το κοτόπουλο να αναδειχτεί (θα τα βάλω σε ομελέτα).
  • Εχω παρατηρήσει ότι το βραστό κοτόπουλο είναι συνηθισμένο περίσσευμα και ιδίως σε περιπτώσεις που ενώ υπάρχει μωρό/άρρωστος στο σπίτι που πρέπει να τρώει κοτόσουπα, την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι αισθάνονται τιμωρημένοι (δεν υποτιμώ την κοτόσουπα αλλά πόσο να φας;).


Καλή επιτυχία

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λάδι
  • γραβιέρα
  • αλεύρι
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • κοτοπουλο
  • βραστά
  • μανιτάρι
  • μετσοβόνε

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Ναι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λάδι
  • γραβιέρα
  • αλεύρι
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • κοτοπουλο
  • βραστά
  • μανιτάρι
  • μετσοβόνε

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία