γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | τουρτα black forest βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ρυζι με γαλα στο φουρνο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο (όχι light, όχι κονσέρβες)
  • 2 ½ κούπες ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα)
  • 8-9 λεπτές φέτες βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το ρύζι σ’ ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό.
  • Στραγγίζουμε καλά και το αδειάζουμε σε ταψί*
  • Από πάνω χύνουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς
  • Σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία του ταψιού το βούτυρο σε λεπτές φετούλες και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 C για 45-60 λεπτά
    Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε και δεν τρυπάμε την κρούστα που δημιουργείται στην επιφάνεια. Όταν κρούστα ξεραθεί και πάρει ένα σκούρο καφετί χρώμα το ρύζι είναι έτοιμο
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για καμιά ώρα. Είναι πιο νόστιμο χλιαρό
  • Συνοδεύει κρέατα ψητά και μαγειρευτά, κοτόπουλο, καθώς και λαδερά φαγητά φούρνου ή κατσαρόλας (φασολάκια, μπάμιες, ιμάμ κ.τ.λ.)


* Στην Αίγυπτο παλαιότερα οι χωρικοί έψηναν αυτό το ρύζι με βουβαλίσιο γάλα, σε πήλινες κανάτες με μικρό στόμιο τις οποίες παράχωναν σε ζεστή στάχτη. Με τον τρόπο αυτό το ρύζι ψηνόταν αργά και το γάλα δημιουργούσε ένα χοντρό στρώμα πάχους στο στόμιο του σκεύους. Για ευνόητους λόγους, η παραπάνω εκδοχή αποτελεί μια πιο σύγχρονη παραλλαγή για την οποία, μετά από δεκάδες φορές που έχω ετοιμάσει το ρύζι αυτό, μπορώ να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
1. Σε γενικές γραμμές όσο πιο ρηχό και ανοιχτό είναι το ταψί τόσο πιο λεπτή γίνεται η κρούστα στην επιφάνεια και τόσο πιο ξεροψημένο το ρύζι κοντά σ’ αυτή. Όσο πιο κλειστό και ψηλό το ταψί, τόσο πιο παχιά γίνεται η κρούστα και πιο ζουμερό το ρύζι. Εγώ προσωπικά προτιμώ το δεύτερο τρόπο και χρησιμοποιώ ένα στρογγυλό και ψηλό πυρέξ
2. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και πιο σπυρωτά ρύζια, το καρολίνα όμως απορροφά καλύτερα το γάλα και γίνεται πιο νόστιμο
3. Το ρύζι αυτό νοστιμίζει όσο κρυώνει
4. Αν παραλείψουμε το πιπέρι, είναι ένα πολύ καλό συνοδευτικό πιάτο και για μικρούς καλοφαγάδες. Η μικρή μου (18 μηνών) τρελαίνεται γι’ αυτό. Μπορεί να φάει ένα ολόκληρο πιάτο μαζί με το μπιφτέκι της και απίστευτες ποσότητες μόνη της με τα χέρια.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • γάλα
  • κοτοπουλο
  • ρύζι
  • φασολάκια
  • μπάμιες
  • καρολίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • γάλα
  • κοτοπουλο
  • ρύζι
  • φασολάκια
  • μπάμιες
  • καρολίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία