γαυρος ψητος στο φουρνο | συνταγες γαυρος | μαυροματικα σαλατα συνταγη | φασολια μαυροματικα σαλατα | gavros sto fourno | κοτοπουλο με παρμεζανα στο φουρνο | σαλάτα με μαυρομάτικα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φιλετο ψαριου bianco

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/fileto_psariou_bianco

Οδηγιες

Υλικά:

  • 3 - 4 φιλέτα ψαριού (βακαλάος, γλώσσα ή κοκκινόψαρο)
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • 3- 4 σκελίδες σκόρδο (πετάμε τις πράσινες ουρίτσες)
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ρίγανη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 - 6 πατάτες κομένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες
  • αλάτι - φρεσκοαλεσμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομένο μαζί με τη ρίγανη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ψαριού, πασπαλίζουμε με αλάτι - πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Ξεσκεπάζουμε και περιχύνουμε με το κρασί.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά (θα εξαρτηθεί απο το πόσο λεπτές κόψαμε τις πατάτες, γιατί το ψάρι ψήνεται γρήγορα).
  • Στο τέλος περιχύνουμε με το λεμόνι. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ με κουτάλα, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να τραβήξει για τουλάχιστον 10 λεπτά.


Σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο με μπρόκολο στον ατμό περιχυμένο με λαδολέμονο και μπόλικο πιπέρι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι αφού πρώτα το αποψύξετε από το βράδυ πρώτα στο ψυγείο και μετά σε θερμοκρασία δωματίου με μερικές φέτες λεμόνι απο πάνω.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πατάτα
  • ρίγανη
  • κρασί
  • μπρόκολα
  • βακαλάος
  • γλώσσα
  • κοκκινόψαρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χόρταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία