μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | μαρσμελοους με σοκολατα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το χοιρινο του Ψηλου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 500 γραμ. χοιρινό άπαχο (ψαρονέφρι ή σπάλα/υπολογίστε ότι τα 500 γραμ. αρκούν για 2-3 άτομα)
  • 1 μικρό κλωνάρι σέλινο
  • 50-100 ml λευκό ή κόκκινο κρασί (το κόκκινο δίνει εντονότερη γεύση και παράγει σκουρόχρωμη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυμό 1 μικρού λεμονιού
  • 3 κουταλιές βούτυρο μαργαρίνη
  • 2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρούς κύβους (μπουκιές). Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το κρέας για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κατόπιν μετριάζουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα ανακατεύοντας το κρέας για άλλα 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σέλινο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί το σέλινο. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί ανακατεύοντας για 1 ακόμη λεπτό.
  • Αδειάζουμε τω ζωμό από το τηγάνι σε μία κούπα και βάζουμε το κρέας με το σέλινο σε 1 πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Μόλις αρχίσει να καίει, ρίχνουμε το αλεύρι και την μουστάρδα και ανακατεύουμε με το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνοντας σιγά σιγά το ζωμό που κρατήσαμε και αμέσως στη συνέχεια το χλιαρό νερό. Προσοχή, δεν σταμάταμε σε καμία περίπτωση να ανακατεύουμε διότι θα σβωλιάσει το αλεύρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό (εξαρτάται πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα μας).
  • Μόλις γίνει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το κρέας με το σέλινο, σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Αν θέλετε, προτού ρίξετε το κρέας στη σάλτσα, μπορείτε να κρατήσετε λίγη σκέτη σάλτσα για να περιχύσετε με αυτή τη γαρνιτούρα σας, η οποία μπορεί να είναι ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Εύχομαι η συνταγή αυτή να ευχαριστήσει τους ουρανίσκους σας!!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • χοιρινό
  • μουστάρδα
  • κρασί
  • ρύζι
  • σέλινο
  • μαργαρίνη
  • σπάλα
  • ψαρονέφρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΟχι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • χοιρινό
  • μουστάρδα
  • κρασί
  • ρύζι
  • σέλινο
  • μαργαρίνη
  • σπάλα
  • ψαρονέφρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία