banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παστιτσιο με πιπεριες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 500 γραμ. μακαρόνια σέλινο
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα (όχι πολύ αλμυρή, ενδεικτικά σας προτείνω γραβιέρα αμφιλοχίας)
  • 1 αβγό
Για τον κιμά:
  • 750 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γραμ. τομάτα ή μία κονσέρβα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο (για να μην φτύνεις τα μπαλάκια)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • κόκκινο κρασί
Για την μπεσαμέλ:
  • 8-10 κοφτές κουταλιές της σούπας μινερβίνη
  • 8-10 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • γάλα όσο πάρει (περίπου 1 1/2 λίτρο)
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τον κιμά τσιγαρίζοντας τον καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του.
  • Στο τέλος σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με 1 αβγό καλά χτυπημένο και 100 γραμ. από το τριμμένο τυρί.
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής: Καίμε την μινερβίνη και ανακατεύοντας με ένα αναδευτήρι ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
    Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα πάρει ένα "χρυσό" χρώμα.
    Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα - ανακατεύοντας πάντα - μέχρι να γίνει μία κρέμα ούτε πηχτή ούτε πολύ αραιή.
    Ρίχνουμε τα μπαχάρια και το ένα αβγό καλά χτυπημένο.
  • Στρώνουμε το ταψάκι μας με τα μισά μακαρόνια.
  • Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και το υπόλοιπο τυράκι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.


Να σημειώσω ότι προσοχή θέλει η μπεσαμέλ για να έχει ωραία αφή και να μην βγεί σφικτή, για αυτό και το τυράκι δεν το πασπαλίζω επάνω στην μπεσαμέλ.
Επίσης, όταν δεν έχω διαθέσιμο χρόνο και όταν αυτό είναι εφικτό, ετοιμάζω τον κιμά από την προηγούμενη.

Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • γραβιέρα
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • κεφαλογραβιέρα
  • σέλινο
  • κονκασέ
  • μοσχάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • γραβιέρα
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • κεφαλογραβιέρα
  • σέλινο
  • κονκασέ
  • μοσχάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία