banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ανοιξιατικη τυροπιτα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα γαλλικού τύπου ΚΑΝΑΚΗ (επιμένω στην επιλογή)
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • 1/4 κιλό ανθότυρο
  • 1-2 φλυτζ. διάφορα τυριά (κεφαλογραβιέρα ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, παρμεζάνα, regato κλπ. ή ότι βρίσκεται στο σπίτι)
  • 4 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ή κοινό αλεύρι
  • 1 λεπτό πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • άνηθο ή μάραθο
  • λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 1 αβγό χτυπημένο με 1-2 κ. σούπας αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
  • σπόρους σουσάμι, κύμινο, πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί, πιέζοντας με τα δάκτυλα και ανασηκώνοντας στις άκρες τη ζύμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά θρυμματισμένα.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμυδάκι και τον άνηθο-μάραθο. Προσμετράμε το σιμιγδάλι (ή τ' αλεύρι).
  • Χτυπάμε στο μιξεράκι μας (ακόμα και με το χέρι) τα τέσσερα αβγά και τα περιχύνουμε στο μείγμα. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε το μείγμα τυριών/αλεύρου, να τραβήξει το μείγμα αβγών. Πρέπει να προκύψει ένα χυμώδες νέο μείγμα, όχι νερουλό. (Εάν είναι πολύ σφικτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα, αντίθετα εάν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο, ή τριμμένη φρυγανιά). Απλώνουμε ισομερώς πάνω στο στρωμένο φύλλο.
  • Ξεδιπλώνουμε προσεκτικά πάνω στο μείγμα και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε το χτυπημένο αβγό/γάλα αλείφοντας επιμελώς το επάνω φύλλο.
  • Με ένα πηρούνι στρέφουμε την ανασηκωμένη ζύμη από το κάτω φύλλο και κλείνουμε πιέζοντας ελαφρά πάνω στο βρεγμένο αβγό του επάνω φύλλου. Πάντα με το πηρούνι τρυπάμε σε διάφορα μέρη αρμονικά τη σφολιάτα. Με τα χέρια μας ισιώνουμε πάλι το μείγμα τυριού απλώνοντας ταυτόχρονα το φύλλο από το κέντρο προς τα άκρα. Με μυτερό μαχαιράκι, προχαράσσουμε τα κομμάτια που θα κόψουμε, όταν η τυρόπιτα ψηθεί.
  • Πασπαλίζουμε με τους διάφορους σπόρους.
  • Σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αέρα, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά και φουσκώσει ωραία η σφολιάτα. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά θα χαμηλώσουμε βέβαια το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στη δική μου κουζίνα, χρειάζεται 20 - 30 λεπτά περίπου.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • κύμινο
  • μοσχοκάρυδα
  • σιμιγδάλι
  • παρμεζάνα
  • σουσάμι
  • άνηθο
  • σφολιάτα
  • κεφαλογραβιέρα
  • ανθότυρο
  • μάραθος
  • ρεγγάτο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Ναι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • κύμινο
  • μοσχοκάρυδα
  • σιμιγδάλι
  • παρμεζάνα
  • σουσάμι
  • άνηθο
  • σφολιάτα
  • κεφαλογραβιέρα
  • ανθότυρο
  • μάραθος
  • ρεγγάτο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία