banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπανακοτυροπιτα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για το φύλλο):

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ποτήρια νερού (όχι τεράστια) νερό χλιαρό
  • 1κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • χυμό μισού λεμονιού


Υλικά (για τη γέμιση):
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μάτσάκι άνιθο
  • 3 αβγά
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα μεσαίο ξερό
  • μισό κιλό φέτα
  • μισό φλυτζάνι λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 2-3 κουταλιές ρύζι


Εκτέλεση (για το φύλλο):
  • Ζυμώνουμε τα παραπάνω υλικά. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά
  • Λιώνουμε σε κατσαρολίτσα 300 γραμ. φυτίνη ή σκληρό βιτάμ, χωρίς να κάψει
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και αρχίζουν τα ζόρικα...
  • Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε ένα μεγάλο και αρκετά λεπτό φύλλο. Το αλείφουμε με μπόλικη φυτίνη. Διπλώνουμε τις δύο ακρες ως ότου συναντηθούν στη μέση του φύλλου και αλείφουμε ό,τι δεν έχει φυτίνη. Διπλώνουμε τις άλλες δύο άκρες και ξαναλείφουμε τα αβουτύρωτα μέρη. Συνεχίζουμε ως ότου προκύψει μεγεθος που δεν ξαναδιπλώνεται
  • Το τοποθετούμε σε αλευρωμένο πιατάκι και το βάζουμε στο ψυγείο (αν βιαζόμαστε και στη κατάψυξη ακόμη)
  • Επαναλαμβάνουμε τα αυτά με το άλλο κομμάτι ζύμης


Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι και προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνιθο
  • Τα σιγοβράζουμε ως ότου μαραθούν και μείνουν χωρίς υγρά
  • Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αυγά κτυπημένα, το αλατοπίπερο, τη φέτα τριμμένη και το ρύζι.
  • Ελέγχουμε αν έχει πήξει η φυτίνη στα φύλλα μας και, αν ναι, ανοίγουμε το πρώτο σε μέγεθος ταψιού 30-32, το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε τη γέμιση
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε τη πίτα για μιά ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • αυγό
  • πίτες
  • ρύζι
  • άνηθο
  • βιτάμ
  • φυτίνη
  • σπανάκι
  • μάραθος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία