τσιζκεικ με ζαχαρουχο παρλιαρος | τσιζκεικ ορεο παρλιαρος | τσιζκεικ ευκολο με γιαούρτι | chiz keik apo ton akis | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cheesecake akis | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ρεβυθια ντελμπιε

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

ΥΛικά:

  • ½ κιλό ρεβύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι
  • χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον και μετά τα ανακατεύουμε με 2 κουταλάκια σόδα και τα αφήνουμε να σταθούν 15-20 λεπτά.
  • Τα ξεπλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τα να φύγουν κάμποσα φλούδια.
  • Τα βάζουμε να βράσουν και μετά από 10-15 λεπτά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το λάδι. Τα βράζουμε ως ότου μαλακώσουν τελείως. (Το βράσιμο μπορεί να γίνει και στη χύτρα ταχύτητας).
  • Σ'ένα πιάτο χτυπάμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού να γίνει ένας λείος χυλός και παίρνοντας ζουμί από το φαγητό που βράζει το προσθέτουμε στο πιάτο με το χυλό συνεχίζοντας το χτύπημα (σαν αβγολέμονο). Όταν γίνει αρκετό το μείγμα του λεμονιού, το αδειάζουμε στη κατσαρόλα με το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο.


Είναι πολύ νόστιμα και ζεστά αλλά και χλιαρά.
Υ.Σ. Το αλάτι το βάζουμε αφού έχουν βράσει τα ρεβύθια και πριν το αλεύρι. Επίσης, η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται απο πόσο πηχτό θέλουμε το φαγητό. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηχτή, χυλωμένη σούπα.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • σόδα
  • ρεβυθια

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με χορταρικάΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • σόδα
  • ρεβυθια

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2017 ® - Επικοινωνία