τσιζκεικ με ζαχαρουχο παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | τσιζκεικ ορεο παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | cheesecake akis | μπράουνις συνταγή ποτήρι | banoffee θερμιδες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φακες Μουτζεντρα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις φακές για 20 περίπου λεπτά, αλλάζετε το νερό, και προσθέτε 3 φλιτζανάκια ζεστό νερό.
  • Προσθέτε το ρύζι , το αλάτι (περίπου μία κουταλιά του γλυκού) και ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν μαζί για 10 περίπου λεπτά, να ψηθούν τα υλικά και να αποροφηθεί το νερό.
  • Βάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι (για να μείνει λευκό το ρύζι), και κλείνουμε την κατσαρόλα με πετσέτα.
  • Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε τηγάνι με σκέπασμα τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να γλυκάνουν.
  • Μόλις γίνει και αυτό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια στις φακές, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Η νοστιμιά και οι θερμίδες εξαρτώνται άμεσα από την ποσότητα του λαδιού. Εγώ χρησιμοποιώ 1-2 κουταλιές τις σούπας κατά άτομο αλλά με περισσότερο λάδι η γεύση είναι ασύληπτη!
Σερβίρετε τις φακές με μαύρο ψωμί, τομάτα, ελιές μαύρες Βόλου και γιαούρτι!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • γιάουρτι
  • ψωμί
  • ρύζι
  • ελιές
  • φακές

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με χορταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • γιάουρτι
  • ψωμί
  • ρύζι
  • ελιές
  • φακές

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2017 ® - Επικοινωνία