μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | ευκολα καπκεικς | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γεμιστη γαλοπουλα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:
1 γαλοπούλα

Για τη μαρινάτα:

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 5 - 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Για τη γέμιση:
  • 1 κονσέρβα μικρή κομμένα μανιτάρια
  • 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
  • ½ τσαγιού γαλέτα
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
  • 24 ώρες, πριν ψήσουμε τη γαλοπούλα, την τοποθετούμε στο ταψί που θα ψηθεί, και αφού ανακατέψουμε τα υλικά της μαρινάτας, την αλείφουμε καλά με πινέλο (και μέσα στην κοιλιά) και κατά διαστήματα την γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να μαριναριστεί (ή την αλείφουμε αρκετές φορές ακόμη με το πινέλο).
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, γεμίζουμε τη γαλοπούλα, την ράβουμε (δείτε σχετικό άρθρο του site για το ράψιμο γαλοπούλας) και την τοποθετούμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, για να ψηθεί. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δυο -τρεις φορές την αλείφουμε με τη μαρινάτα (που υπάρχει στο ταψί).

Περαιτέρω διευκρινίσεις....
Θα έχετε παρατηρήσει ότι,
  • δεν αναφέρεται καθόλου αλατοπίπερο. Η γαλοπούλα, παίρνει από τη μαρινάτα αρώματα οπότε δεν είναι απαραίτητο το αλατοπίπερο. Έχω όμως να παρατηρήσω πως στα σημεία που υπάρχει πολύ κρέας, ιδιαίτερα στο στήθος, η έλλειψη αλατιού είναι αξιοπρόσεκτη.
    Γι' αυτό μπορεί κανείς να προσθέσει αλατοπίπερο, αν το επιθυμεί.
  • δεν αναφέρεται χρόνος ψησίματος. Αυτό σκόπιμα το παρέλειψα, γιατί γαλοπούλα με γαλοπούλα διαφέρει... Οι ελεύθερης βοσκής, χρειάζονται τόσες ώρες ψήσιμο, όσα και τα κιλά τους (δηλ. αν η γαλοπούλα είναι 5 κιλά, χρειάζεται 5 ώρες ψήσιμο). Οι γαλοπούλες πτηνοτροφείου, σαφώς χρειάζονται λιγότερο χρόνο.

Ένας τρόπος για να δούμε αν ψήθηκε η γαλοπούλα είναι να τρυπήσουμε το μπουτάκι της ή το στήθος της και, αν δε βγάζει υγρά, τότε είναι ψημένη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • αυγό
  • γιάουρτι
  • μανιτάρι
  • γαλοπουλα
  • πάπρικα
  • μέλι
  • γαλέτα
  • δέντρολιβανο
  • φασκόμηλο
  • κοιλιά
  • γαλέος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΟχι
  • Με χοιρινόΟχι
  • Με κιμάΟχι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία