banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φιλετακια γαλοπουλας με σαλτσα απο κρεμα και λεμονι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά: (σάς δίνω για 4 άτομα, μήπως καλέσετε κι ένα φιλικό σας ζευγάρι, μέρες που είναι)

  • 750γρ. κοτολέτες γαλοπούλας (χωρίς κόκκαλο)
  • 1/4 φλυτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκού θυμάρι
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμό κότας
  • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 8 ψιλές φέτες λεμόνι
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  • Απλώστε κάθε φιλέτο στον πάγκο της κουζίνας, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και με το γουδοχέρι ή τον πλάστη χτυπήστε το μέχρι να έχει πάχος μισού εκατοστού.
  • Σε μια πιατέλα αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Πανάρετε τις κοτολέτες στο αλεύρι.
  • Σε μεγάλο τηγάνι λιώστε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις μισές κοτολέτες και αφήστε τες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν. Βγάλτε τες, διατηρήστε τες ζεστές σε μιά πιατέλα και με το υπόλοιπο βούτυρο τηγανίστε τις υπόλοιπες.
  • Αφού τις βγάλετε κι αυτές, στο ίδιο τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με το θυμάρι για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κότας και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα ροδισμένα κομμάτια στο τηγάνι.
  • Προσθέστε τώρα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας πάντα, βράζετε το μίγμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
  • Βάλτε τις κοτολέτες σε πιατέλα. Περιχύστε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το μαϊντανό. Γαρνίρετε με τα φετάκια λεμονιού.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές.
Αγγέλα η Σαλονικιά.
Σημείωση: Το φαγητό τρώγεται ζεστό. Γι'αυτό φτιάξτε το μία ώρα περίπου πριν το δείπνο, ώστε να το σερβίρετε αμέσως.
Συνοδέψτε τις κοτολέτες με ένα ριζότο με λαχανικά ή με σπαγγετίνι. Ένα κρασί από τα προτεινόμενα δίπλα και μία σαλάτα πράσινη θα ήταν ό,τι πρέπει για μια τέτοια βραδιά!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • μαϊντανός
  • κρασί
  • σπαγγετίνη
  • γαλοπουλα
  • λάχανο
  • θυμάρι
  • ριζότο
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • μαϊντανός
  • κρασί
  • σπαγγετίνη
  • γαλοπουλα
  • λάχανο
  • θυμάρι
  • ριζότο
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία