μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Christstollen

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100γρ μαγιά νωπή
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 200γρ ζάχαρη
  • 450γρ βούτυρο
  • 1 λεμόνι (τη φλούδα του ξυσμένη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • 10γρ αλάτι
  • 500γρ σταφίδες
  • 100γρ κόντιτα
  • 180γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • μερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
  • 100γρ βούτυρο (θα δείτε παρακάτω γιατί είναι ξεχωριστά)
  • 125γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 φακελάκια βανίλιες


Εκτέλεση:
  • Αναμειγνύουμε το μισό αλεύρι, με τη μαγιά (τη σπάμε σε κομματάκια), 2 κουταλιές ζάχαρη και χλιαρό γάλα (το μισό), και αφήνουμε το μείγμα σε ένα μπολ για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  • Αφού περάσουν τα 45 λεπτά (ή κρίνουμε ότι έχει φουσκώσει αρκετά η ζύμη), ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη, και προσθέτουμε το βούτυρο (λιωμένο) και το αλάτι.
  • Δουλεύουμε τη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα ή αλεύρι) και τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες (καλό είναι να τις έχουμε αφήσει λίγο στο νερό, να φουσκώσουν).
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη μία μπάλα και την αφήνουμε στην άκρη να ξαναφουσκώσει για 45 λεπτά. (Τη σκεπάζουμε με ένα βρεγμένο πανί).
  • Μετά τα (δεύτερα) 45 λεπτά μοιράζουμε τη ζύμη σε μερίδες και φτιάχνουμε "φραντζολάκια". Τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 για 80 λεπτά περίπου.
  • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι ακόμα ζεστά, περνάμε από πάνω το κομμάτι το βούτυρο (εκείνα τα 100γρ) και μετά ρίχνουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη που την έχουμε ανακατέψει με τη βανίλια (ή τα "βουτάμε" όπως τα κεφτεδάκια στο αλεύρι).
  • Τώρα, το διαφορετικο είναι το εξής: τα τυλίγουμε σε σελοφάν ή τα βάζουμε σε τάπερ ή σε ό,τι θέλετε αρκεί να μη χάνουν την υγρασία τους, και τα αφήνουμε "να γίνουν" για 2 εβδομάδες . Ναι, καλά διαβάσατε...


Μην ακούσω σχόλιο όπως σε άλλη συνταγή "καλέ 20 αυγά;;; Θα πεθάνουμε από χοληστερίνη!" και άλλα τέτοια. Άμα δεν ξέρετε μη μιλάτε. Έτσι το φτιάχνουν αυτοί, αυτά σας λέω.

Άντε καλά ψησίματα και υπομονή...

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • μαγιά
  • αμύγδαλο
  • πικραμύγδαλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • σταφίδα
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • μαγιά
  • αμύγδαλο
  • πικραμύγδαλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία