τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπανακι ογκρατεν

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1,2 με 2 κιλά σπανάκι (κατεψυγμένο είπατε; Χειμώνας είναι καλέ!)
  • 2-3 ευμεγέθη κρεμμύδια τριμμένα
  • κίτρινα τυριά κατά βούληση (μην το παρακάνετε!)
  • μπέικον κατά βούληση (άντε καλά, καμμιά δεκαριά φετούλες)
  • αλάτι, πιπέρι
  • τα ασπράδια των αβγών που θα βάλετε στη μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ:
  • 1 lt γάλα
  • 8 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο
  • 8 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • λιγουλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους αυγών (μη σας πώ και τρείς και γίνω υπερβολική)


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε το σπανάκι επιμελέστατα και ας ανέβει ο λογαριασμός της ΕΥΑΘ ή όπως αλλιώς τη λένε στον τόπο σας.
  • Μετά, μετά... το βάζουμε σε λεκάνη και το τρίβουμε με αλάτι και το κομματιάζουμε με τα χεράκια μας να φύγει ο πολύς σίδηρος να'ρθεί να γίνει μία γλύκα κι άς χάσει τη ρώμη του! Γευσιλαγνεία και υγιεινή διατροφή καμμιά φορά μαλλιοτραβιούνται! Στυμμένο καλά το βάζουμε στην κατσαρόλα να αχνιστεί, να μαλακώσει, να αφήσει τα ζουμιά του.
  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ομολογήσουν και να τους φύγει η μαγκιά.
  • Στραγγίζουμε το σπανάκι μέχρι αηδίας. Εν ανάγκη το στίβουμε και με τα χέρια αφού ψιλοκρυώσει.
  • Το ανακατεύουμε καλά καλά με τα στραγγισμένα από λάδια κρεμμύδια. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Θυμηθείτε και τα τυριά!

  • Τα τυριά στον τρίφτη τον χοντρό, ξέρετε τώρα, το μπέικον κομμένο όπως του αρμόζει, αλλά ατσιγάριστο (μην το βαρύνουμε μέχρι εκεί που δεν πάει το πράγμα!) και όλα μαζί τα ανακατεύουμε με το σπανάκι.
  • Τελευταία, αλλά ουχί αμελητέα, τα καλοχτυπημένα ασπράδια τα ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα και το στρώνουμε νωχελικά στο ταψί!
  • Εχουμε ετοιμάσει με τη δέουσα προσήλωση τη μπεσαμέλ (τώρα πια την έχετε μάθει νεράκι) και καλύπτουμε το σπανάκι μας.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να το δούμε να κάνει ροδοκόκκινη κρούστα στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να κρυώσει και δεν κάνουμε γουρουνιές! Εξάλλου έχουμε να καθαρίσουμε την κουζίνα και να πλύνουμε τόσα σκεύη!

Αν κρυώσει εντελώς και ψιλο-ξαναζεσταθεί θα γίνει το έλα να δείς στο τραπέζι! Θέλω να πω πως άμα περισσέψει, μπορεί την επόμενη μέρα να σας φανεί και καλύτερο!

Αντε, στην υγειά μας και καλά γλέντια!
Την επομένη μόνο γιαούρτι και μήλο για να έρθουμε στα ίσα μας! Ένα κορμί μας έδωσε η Μητέρα Φύση, μην το σακατέψουμε εντελώς!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • μήλο
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • γιάουρτι
  • σπανάκι
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • μήλο
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • γιάουρτι
  • σπανάκι
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία