banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπροκολο με φυστικι Αιγινης ογκρατεν

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 2 αβγά (ασπράδια)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (αυτές με τα χαμηλά λιπαρά είναι πολύ νερουλές, εσείς πράξτε κατά συνείδηση)
  • 80 γραμ. ροκφόρ θρυμματισμένο καλά καλά με το πηρουνάκι (πώς του πάει, πώς του πάει!)
  • 80 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο στον χοντρό τρίφτη (το κλασσικό ρεγκάτο δεν είναι καθόλου κακό, αν έχετε πιο εξωτικά γούστα, χαλάλι σας!)
  • 120 γραμ. ψίχα φυστίκια Αιγίνης περασμένα μια βόλτα από το μπλέντερ ή το γουδί (άντε και δύο αν χρειαστεί)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη φρυγανιά κοπανισμένη
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Το πόσα φυστίκια ή πόσο τυρί θα βάλετε, ξέρετε πως είναι δικό σας θέμα. Εμένα με διακρίνει, πώς να το πώ; μια largesse όταν πρόκειται για τέτοια υλικά. Έτσι, μπορεί να βάλω περισσότερα από όσα γράφω στη συνταγή
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
  • 8 κουταλιές κοφτές σούπας βούτυρο φυτικό
  • 8 κουταλιές κοφτές της σούπας αλεύρι (όποιος θέλει βάζει 4 κουταλιές αλεύρι και 4 σιμιγδάλι, εγώ απλώς να θυμηθώ να επιπλήξω τη μαμά μου που κρατούσε κρυφό το σιμιγδάλι τόσα χρόνια)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά (κρόκους)
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

(Οποιος χρησιμοποιεί έτοιμη μπεσαμέλ, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και δεν θα ρίξω εγώ κανέναν λίθο, αλλά δεν ξέρω τι γεύση έχει η έτοιμη μπεσαμέλ για να σας την προτείνω ανεπιφύλακτα).

Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
  • Τα αχνίζουμε στην καλή ατσάλινη κατσαρόλα μας με τον διπλό πάτο με λίιιιγο νεράκι να μαλακώσουν και να μην χάσουν τις βιταμίνες τους Α και C το σίδηρο και το ασβέστιό τους.
  • Τα βγάζουμε, τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε πολύ πολύ καλά!
  • Όση ώρα αχνίζονται και μαλακώνουν τα μπρόκολα ετοιμάστε τη μπεσαμέλ.
  • Βάλτε το βούτυρο στη μικρότερου μεγέθους ατσάλινη κατσαρόλα σας με τον διπλό πάτο σε μέση θερμοκρασία για να λιώσει. Προσοχή να μην κάψει. Προσθέστε το αλεύρι και με το σύρμα των αβγών ανακατεύετε με προσήλωση μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο. Καλό είναι να χαμηλώσετε τη φωτιά. Ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς (εγώ είμαι θρασύτατη και το ρίχνω κρύο, οι αρχάριες ίσως καλό είναι να το ζεστάνουν πρώτα). Βάλτε ένα καλό δίσκο να παίζει αλλά παραμείνετε προσηλωμένοι/ες στη μπεσαμέλ που πήζει. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο, μην το σηκώσετε.. Έπηξε; Ωραία! Κατεβάστε την από τη φωτιά, και ρίξτε μέσα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και δύο κρόκους αβγών. Ανακατέψτε, δοκιμάστε (προσοχή καίει) και αποφασίστε αν θέλει κι άλλο αλάτι ή πιπέρι. Ξανα-ανακατέψτε!
  • Αφήστε την κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ ήσυχη για λίγο και πολτοποιήστε το στραγγισμένο μπρόκολο. Ρίχτε μια γυροβολιά τη μπεσαμέλ σας να μην πιάσει κρούστα. Βουτυρώστε ένα εμφανίσημο πυρέξ. Ανάψτε τον καθαρό και άδειο φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Ανακατέψτε το μπρόκολο με τα τυριά, τη κρέμα γάλακτος και το φυστίκι. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα (θα χρειαστείτε μιξεράκι ή ένα δεύτερο σύρμα αβγών γιατί το άλλο είναι ακόμη στη μπεσαμέλ που την προσέχουμε μη πιάσει κρούστα).
  • Ανακατέψτε και τα σφικτά και κάτασπρα ασπράδια με το μείγμα μπρόκολου και αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Από πάνω απλώνετε την λεία και ωραία σας σφικτή μπεσαμέλ. Αν θέλετε, ανακατεύετε τη μπεσαμέλ με το μείγμα μπρόκολου και δίνετε μια ξεχωριστή διάσταση στο πιάτο. Από πάνω ρίχνετε λίγη φρυγανιά κοπανισμένη που ιερό σκοπό έχει να τραβάει τα υγρά.
  • Ψήνετε για 50 με 55 λεπτά στον φούρνο που έχετε κατεβάσει στους 180 βαθμούς.

Γαρνίρετε με χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης αφού το βγάλετε από το φούρνο. Έχετε καιρό να γίνετε ωραίες μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι σας. Ανάψτε και κανά κερί για ατμόσφαιρα, μην σας τα λέω όλα εγώ! Κρασί λευκό στο ψυγείο κλπ. κλπ.

Πού είναι το μπέικον; Δε βάζω μπέικον στο μπρόκολο, μόνο στο σπανάκι ογκρατέν.
Θα μου πείτε με τα ασπράδια μαρέγκα εδώ η υπόθεση μυρίζει σουφλέ; Εεεε λιγουλάκι θα φουσκώσει, μην το κάνετε ζήτημα! Αν το θέλετε πολύ φουσκωτό βάλτε και 4 αβγά. Εγώ θα σας σταματήσω;

Καλά να περάσετε!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • σιμιγδάλι
  • ψίχα
  • φυστίκι
  • σπανάκι
  • ροκφόρ
  • μπρόκολα
  • ασβέστης
  • ρεγγάτο
  • μπέικον
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • σιμιγδάλι
  • ψίχα
  • φυστίκι
  • σπανάκι
  • ροκφόρ
  • μπρόκολα
  • ασβέστης
  • ρεγγάτο
  • μπέικον
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία