banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σεντερμες

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Όπως ανάφερα και παραπάνω το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι το φρέσκο ανάλατο τυρί, σήμερα όμως είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις, γι'αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο είδος αρκεί να είναι ανάλατο και μαλακό. Αν όμως έχεις αρκετό μεράκι αλλά και χρόνο, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μόνος σου το τυρί, μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Όποιος θέλει να πειραματιστεί να κάνει το τυρί για το γλυκό αυτό μπορεί να δοκιμάσει, η συνταγή είναι η εξής:

Υλικά για φρέσκο τυρί:

  • 4 κιλά φρέσκο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας τυρομαγιά

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ώσπου να γίνει χλιαρό, μετά προσθέτουμε την τυρομαγιά και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το γάλα και το τυλίγουμε με μια κουβέρτα για να διατηρείται ζεστό.
  • Σε 3-4 ώρες είναι έτοιμο. Τότε με το μαχαίρι το κόβουμε σε 4 μέρη έτσι ώστε να βγει προς τα έξω το νερό. Μετά το βάζουμε σε κάποιο δοχείο έτσι ώστε να στραγγίσει. Το τυρί για το γλυκό μας είναι έτοιμο!!!

Όπως όμως είπα και πιο πάνω το γλυκό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε ανάλατο μαλακό τυρί.

«ΣΕΝΤΕΡΜΕΣ»
Υλικά:
  • 1 κιλό ανάλατο μαλακό τυρί
  • 300 γραμ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 250 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
  • Τρίβουμε το τυρί έτσι ώστε να δημιουργηθούν ψιλά κομματάκια και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο τυρί πάνω σε χαμηλή φωτιά, αρχίζουμε να το ανακατεύουμε με την ανάποδη πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας (δηλαδή με την πλευρά που σχηματίζει βέργα), συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί και να παίρνει υγρή μορφή.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει το σιμιγδάλι (αν χρειαστεί το αφήνουμε λίγο περισσότερο ή και λιγότερο στη φωτιά).
  • Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, το γλυκό μας είναι έτοιμο.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. και το πιέζουμε από πάνω με ένα κουτάλι έτσι ώστε να το απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Σε περίπτωση που στην επιφάνεια του γλυκού μας υπάρχει λίπος, απλώνουμε λίγο απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί αν το τυρί μας είναι αρκετά παχύ.
  • Τέλος, μπορούμε να κόψουμε ορθογώνια ή ρομβοειδή κομμάτια και να το σερβίρουμε.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • τυρί
  • γάλα
  • σιμιγδάλι
  • λίπος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • τυρί
  • γάλα
  • σιμιγδάλι
  • λίπος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία